Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 07. 10. 10:56

Az egyikért nagyon lelkesedik.

Az elmúlt héten zárult a Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű római úszóverseny, aminek a zárónapján Kapás Boglárka egyéni legjobb idején javítva aranyérmet nyert 200 méter pillangón (2:07.54 perc). Olimpiai bronzérmes úszónk – aki korábban inkább gyorson jeleskedett – elmondta, jelenleg nagyobb motivációt jelent számára a pillangó, mint a gyorsúszás. A 25 esztendős sportolót a közelgő Európa-bajnokságról is kérdeztük.
 

„Elindulok 400 és 800 méter gyorson és 200 pillangón. S mivel egy napon rendezik a 200 pillangó döntőjét az 1500 méter gyorssal, ezért abból visszalépek. Ez kicsit fájó, mivel abban a számban címvédőként indulhattam volna el, de a 200 méter pillangó olyan közel került a szívemhez, hogy most inkább amellett döntöttem” – mondta Kapás Boglárka, majd hozzátette:
 
„Nagyon lelkesen úszom az edzéseken a pillangót, és éreztem, hogy én ebben még jó tudok lenni. Ez hiányzik most a gyorsból, a lelkesedés és a tűz” – fejtette ki.
 
Kapás Boglárka márHódmezővásárhelyen készül a Európa-bajnokságra, amelyet augusztus 2. és 12. között rendeznek Glasgow-ban.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények