Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 01. 17. 15:14

A Magyar Úszó Szövetség cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint csütörtökön hivatalos egyeztetést folytat Hosszú Katinka és Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

 A szervezet arról tájékoztatta az m4sport.hu-t, hogy a háromszoros olimpiai bajnok versenyző és a MÚSZ elnöke „eddig is több ízben megtalálták a módját, hogy amennyiben szükséges, közvetlenül kommunikáljanak, és ez így történik a jövőben is

 
A szövetség hivatalos jelzésig továbbra is Shane Tusupot tekinti Hosszú Katinka edzőjének, ennek megfelelően az amerikai tréner neve is szerepel a Kiemelt Edzői Program 2018-as javadalmazásáról szóló előterjesztésben, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága hivatott jóváhagyni. A MÚSZ közleménye ugyanakkor hozzáteszi, hogy bár a program szabályzatában február elseje szerepel évfordulóként – ekkor kell a tárgyévre szóló javaslatokat megtenniük a szakszövetségeknek –, a névsor és a javadalmazás később, azaz a versenyszezon közben is megváltoztatható indokolt esetben. Mindez azt jelenti, hogy a támogatást akár év közben is megvonhatják Hosszú Katinka férjétől, ha esetleg a feleknek nem sikerül helyrehozniuk kapcsolatukat, és a továbbiakban nem együtt készülnek.
 
A MÚSZ hangsúlyozza, hogy mindent meg fog tenni a magyar úszósport jelenlegi legeredményesebb versenyzőjének zavartalan felkészülése érdekében. „A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú Katinkának ajánlhatunk elismerésként mindazért, amit az elmúlt években tett a magyar úszósportért” – idézi a közlemény Wladár Sándort.
Cimkék: hosszú-katinka

Legfrissebb híreink


Élő eredmények