Szerkesztő: Nagy Zsolt
2018. 01. 09. 18:31

Hosszú Katinkával sokan dolgoznának szívesen együtt.

Plagányi Zsolt, Petrov Iván és Selmeci Attila is gondolkodás nélkül segítene Hosszú Katinka felkészülésében, amennyiben a háromszoros olimpiai bajnok úszótól megkeresés érkezne, írja az M4 Sport.
 
Az SzPress Hírszolgálat annak kapcsán kereste meg a három edzőt, hogy az utóbbi hetekben Hosszú Katinka és Shane Tusup viszonyának megromlásáról hallani. A házasság hullámvölgybe kerülését a két érintett is megerősítette, a hírek szerint a hétszeres világbajnok Hosszú jelenleg nem is az Iron Aquaticsnál készül.
 
Petrov Iván szerint a magyar úszótársadalom – a közelmúlt történései ellenére is – összetartó közösség, amelynek tagjai a segítségadást sem szokták megtagadni egymástól. „Nem ismerem Katinka mobilszámát, és szerintem ő sem az enyémet, de ha egy napon felhívna, kötelességemnek érezném, hogy a lehetőségeimhez mérten minden segítséget biztosítsak a számára – mondta a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője, Jakabos Zsuzsanna mestere és egyben férje. – Amúgy szerintem most nem az úszása a legfontosabb, hanem a magánéleti nehézségeinek a megoldása, mert csak így lehet boldog és kiegyensúlyozott ember. Úszott ő már annyit, hogy egy kis kihagyás még jól is jöhet neki, emiatt tehát nem kell aggódni.”
 
Plagányi Zsolt nem tartja reálisnak, hogy ez a fordulat bekövetkezik, bár úgy fogalmazott, hogy az élet nem csak kiszámítható eseményekből áll. „Ha segítséget kérne, természetesen a rendelkezésére állnék, de még egyszer hangsúlyozom, hogy a történetnek ez a fajta folytatása nem életszerű” – nyilatkozta Cseh László és Németh Nándor edzője.
 
A győri és a törökbálinti úszóműhely vezetője úgy véli, a világklasszis úszó egy edzőtárssal is boldogulna. „Az én véleményem szerint ugyanis Katinka akkora hatalmas tapasztalattal rendelkező úszó, hogy a pályafutását már egyedül is tudja irányítani, pontosabban egy olyan folyamatosan rendelkezésre álló edzőpartnerrel, aki társ az edzésadagok teljesítésében. Akár a vízben, vagy a parton, mert valakinek legalább az időket figyelnie kell. Ezen a szinten teljesen egyedül, amolyan magányos farkasként semmiképpen sem lehet boldogulni, legalábbis nem sokáig…”
 
Selmeci Attila szintén nem hezitálna egy ilyen felkérés esetén. „Ha Katinka megkeresne, és segítséget kérne tőlem, természetesen nem utasítanám vissza, mert egy világklasszisnak – aki csak teheti – nehéz helyzetében segítő kezet kell nyújtani” – fogalmazott az Érdi Úszó Sport Kft. mesteredzője.
 
A vb-ezüstérmes Milák Kristóf trénere ugyanakkor hozzátette, az együttműködés kereteit nehéz lenne kialakítani az érdi klubban. „Katinkának – akinek az idényben kis túlzással minden második nap versenye van - egy olyan edzőre van szüksége, aki csak vele foglalkozik. Más szóval: aki a személyes edzője.”
 
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya korábban úgy fogalmazott, az edzőváltás kockázatos lépés, de szerinte egyelőre nincs ok aggodalomra.
 

Barcelona: kolumbiai válogatott védő érkezik " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

Egybehangzó, Spanyolországból származó lapértesülések szerint az FC Barcelona hamarosan bejelentheti a Palmeiras kolumbiai válogatott védőjének, Yerry Minának a szerződtetését, írja a Nemzeti Sport. A 23 esztendős futballistára eredetileg csak nyáron szeretett volna lecsapni a katalán együttes, ám mivel Javier Mascherano nagy valószínűséggel Kínába szerződik, Ernesto Valverde úgy döntött, hogy nem vár még hónapokat.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények