Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 11. 16. 14:48

Verrasztó Dávidnak is volt ma versenye.

Hosszú Katinka arany-, Kapás Boglárka ezüstérmes lett a 400 méteres vegyesúszás döntőjében az úszók világkupa-sorozatának utolsó, szingapúri rövidpályás állomásának második napján.

 
A nem túl erős finálés mezőnyben Hosszú és Kapás mellett Vitalina Szimonova számított még éremesélyesnek, a bronzot meg is szerezte az orosz versenyző, de a két magyart még csak megszorongatni sem tudta. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA honlapja szerint a háromszoros olimpiai bajnok 4:24.02 perces eredménnyel utasította maga mögé a mezőnyt, amelyben Kapás Boglárka 4:38.03 perccel végzett a második helyen.
 
Hosszú még a 100 m hát döntőjében volt érdekelt, ott végül 56.66 másodperccel negyedik lett.
 
Harmadik magyar indulóként Verrasztó Dávid 1500 m gyorson a hatodikként (15:17.53 perc), míg 200 m pillangón a hetedikként (1:55.83) ért célba.
 
Női 50 méter pillangón Sarah Sjöström egy századmásodperccel győzött, így továbbra is vezeti az összetett pontversenyt Hosszú Katinka előtt.
 
A szingapúri viadal csütörtöki nyitónapján Hosszú 200 m pillangón győzött, míg 100 m vegyesen második lett. Kapás utóbbi versenyszámban az ötödik helyen zárt, 400 m gyorson viszont másodikként csapott célba. A férfiaknál Verrasztó Dávid ugyanebben a számban hatodik lett.
 
A világkupa-sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött és Budapesten zárult. A harmadik, ázsiai zárószakasz – ugyancsak 25 méteres medencében – Pekingben rajtolt, Tokióban folytatódott és Szingapúr ér véget.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények