Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 02. 14. 08:53

2016-ban Rióban olimpiai bajnok, tavaly Budapesten világbajnok lett 200 méteres pillangóúszásban – utóbbi versenyen Hosszú a bronzérmet szerezte meg.

Shane Tusup helyett a spanyolok olimpiai és világbajnok úszójának, Mireia Belmonténak jelenlegi edzője, Fred Vergnoux irányíthatja a jövőben Hosszú Katinka szakmai munkáját, értesült a Bors.

 
A lap úgy tudja, hogy a szakember szeretne hazatérni Spanyolországból, ám Belmonte nem hajlandó elhagyni a hazáját, Hosszú ezt a lehetőséget használhatja ki.
 
Belmonte az elmúlt két évben Vergnoux irányításával ért fel a csúcsra: 2016-ban Rióban olimpiai bajnok, tavaly Budapesten világbajnok lett 200 méteres pillangóúszásban – utóbbi versenyen Hosszú a bronzérmet szerezte meg.
 
„El tudom képzelni, hogy Freddel hasonlóan sikeres lenne Katinka, mint Shane-nel. Hosszú sokkal könnyebb eset, mint Mireia. A honvágy mellett azért is akarja otthagyni a spanyolt, mert új kihívásra vágyik, erre tökéletes lenne Katka” – mondta a Borsnak Törös Károly, aki Dél-Afrikában ismerte meg Vergnoux-t.
 

Szörnyű hírt kaphat Hosszú Katinka " ÚSZÁS › Friss hírek

Nem marad következmények nélkül az utóbbi idők zaja?

Cimkék: hosszú-katinka

Legfrissebb híreink


Élő eredmények