Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 09. 16. 18:01

Pedig nagyon nagyot küzdöttek a fiatalok!

 

Azok után, hogy a magyar Davis-kupa-csapat a zárónapot megelőzően 2-1-re vezetett összesítésben Csehország ellen, titkon joggal reménykedhettünk abban, hogy Köves Gábor játékosainak összejön a bravúr, és legyőzik a jóval rutinosabb ellenfelet. 

 

Sajnos nem jött össze a "csoda", de nem járt messze ettől Valkusz Máté, valamint Piros Zsombor. A 20 éves Valkusz kiválóan játszott Jiri Vesely ellen, megnyerte az első játszmát és a második szettben brékelőnye is volt, de ekkor magára talált a jóval rutinosabb Vesely, aki kegyetlenül kihasználta az alkalmakat és megfordította a találkozót - négy játszmában győzedelmeskedett.

Piros Zsombor is nagyot küzdött az egykoron Wimbledonban Rafael Nadalt is legyőző Lukas Rosol ellenében, de a kínálkozó lehetőségeket nem sikerült kihasználni, ráadásul Rosol kellőképpen összeszedett és precíz volt a fontos pillanatokban. 

 

A vége 3-2 a cseheknek, de nemhogy szégyent nem nyújtott a Fucsovics Márton és Balázs Attila nélkül felálló válogatott, hanem joggal lehetünk büszkék rájuk. Ráadásul jövőre az átalakított Davis-kupában vélhetően továbbra is az első vonalban szerepelnek majd!

Cimkék: tenisz

Legfrissebb híreink


Élő eredmények