Szerkesztő: Göbölyös András | MTI
2017. 01. 10. 15:30

Áprilisban a stuttgarti tornán tér vissza doppingeltiltása után Marija Sarapova ötszörös Grand Slam-bajnok teniszező.

 

A szervezők tájékoztatása szerint a 29 éves orosz játékos szabadkártyát kap az április 24-én kezdődő, salakpályás versenyre.
 
"Örülök, hogy az egyik kedvenc tornámon játszhatok ismét" - közölte a volt világelső, aki 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is nyert a német városban.
 
 
A nemzetközi szövetség júniusban két évre eltiltotta Sarapovát doppingvétség - meldonium használata - miatt, a nemzetközi Sportdöntőbíróság azonban októberben 15 hónapra enyhítette a büntetését, így április 26-tól ismét versenyezhet. Sarapova az elsők között bukott meg a 2015 decemberében tiltólistára került meldoniummal. Doppingtesztje tavaly januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála, a családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni. Hangsúlyozta, nem tudta, a készítmény, amelyet tíz évig szedett, tiltott anyagot tartalmaz.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények