Szerkesztő: Bíró Ádám
2017. 09. 21. 07:25

Fucsovics Mártonék jövőre újabb világraszóló bravúrt arathatnak.

A magyar férfi teniszválogatott az idén döntős Belgiummal mérkőzik a Davis Kupa jövő évi nyolcaddöntőjében.

A sorozatot szervező Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) szerdai sorsolásán a nyolc lehetséges, kiemelt rivális közül a többek között David Goffinnel és Steve Darcisszal felálló, idén november végén a franciák ellen döntőt vívó belgákat kapta ellenfélül a magyar csapat.
    
Belgiummal eddig 12 alkalommal mérkőzött a válogatott, ebből öt győzelem mellett hét vereség a mérlege. A legutóbbi mérkőzést 1990-ben Brüsszelben játszották a felek, akkor a magyarok 4-1-es vereséget szenvedtek.
    
Az összecsapásra eredetileg Magyarországon kerülne sor, ám egy új szabálynak köszönhetően a belgák mint döntősök eldönthetik, idegenben vagy otthon szeretnének játszani.
    
A magyar Davis Kupa-csapat múlt vasárnap Budapesten az oroszok legyőzésével 21 év után jutott fel a sorozat legmagasabb osztályába, a világcsoportba.
    
A nyolcaddöntőt február 2-4. között rendezik.

Davis Kupa, világcsoport, nyolcaddöntő:
 
Franciaország-Hollandia
Japán-Olaszország
Spanyolország - Nagy-Britannia
Ausztrália-Németország
Kazahsztán-Svájc
Horvátország-Kanada
Szerbia-Egyesült Államok
Magyarország-Belgium
 

Ez a teniszsiker olyan, mintha a fociválogatott kijutott volna a vb-re " TENISZ › Friss hírek

Szerkesztő: Hatos Szabolcs | Sport365 Erőn felüli teljesítmény volt - ezt Köves Gábor, a magyar férfi teniszválogatott nyitóképünkön látható szövetségi kapitánya mondta a válogatott hétvégi, oroszok elleni 3-1-es Davis-kupa sikere kapcsán, amellyel az együttes 1996 után újra kiharcolta világcsoportba jutást. „Ez a három nap egy olyan tenisztörténeti esemény volt, olyan párharc, amit nem kaptunk ingyen, nagyon meg kellett küzdeni érte.

Cimkék: tenisz , magyarország

Legfrissebb híreink


Élő eredmények