Szerkesztő: Nagy Benjámin
2019. 02. 07. 23:01

Kiváló formában lévő játékost üthet ki.

 

Fucsovics Márton küzdelmes, 2 óra 48 perces mérkőzésen a negyeddöntőbe jutott a szófiai, 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán. Fucsovics (47.) és csütörtöki nyolcaddöntős ellenfele, a német Yannick Maden - aki a selejtezőből került a főtáblára - eddig kétszer találkozott egymással: 2016-ban a szlovéniai Portorozban Fucsovics, majd tavaly a budapesti salakpályás tornán a rangsorban 121. rivális győzött három játszmában.

 

Szófiai mérkőzésük az első adogatójátéktól kezdve nagy csatát hozott, a magyar játékos három, Maden hat bréklabdát hárított, mielőtt eljutottak a rövidítésig. Itt Fucsovics 5-0-ra elhúzott, majd harmadik játszmalabdáját értékesítve, 66 percet követően előnybe került.

A második szett gyors brékváltással indult, de mivel a magyar teniszező - elsősorban a második szerváival - sokkal rosszabb arányban nyerte meg a labdameneteket, mint az első felvonásban, Maden még kétszer el tudta venni Fucsovics adogatójátékát, így 49 perc alatt egyenlített.

A döntő játékrész remekül indult magyar szempontból: a nyíregyházi játékos két brékkel 3:0-ra vezetett, ám 4:4-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelző, elsősorban azért, mert Fucsovics rossz százalékban ütötte pályára az első adogatásait. A ranglista-47. teniszező ezt követően ismét elvette ellenfele adogatójátékát, így szerválhatott a mérkőzésért: Maden ekkor ugyan kiharcolt két bréklabdát, de a magyar játékos nem ingott meg, és második meccslabdáját kihasználva, 2 óra 48 perces csata végén továbbjutott.    

"Kegyetlenül nehéz meccs volt, Maden elképesztően jól teniszezett, főleg a bréklabdáknál" - nyilatkozta az MTI-nek Fucsovics Márton. "Nem emlékszem, mikor volt 23 bréklabdám egy meccsen. Régebben egy ilyen mérkőzést elbuktam, most erős tudtam maradni a legnehezebb pillanatokban is, ennek köszönhetem a győzelmet. A döntő szettben, amikor 3:0 után dupla brékről kiegyenlített, nagyon erősnek kellett lennem fejben. Örülök, hogy sikerült" - tette hozzá, majd rátért következő ellenfelére: "A hétvégén volt egy nagyon jó edzésem Bautista Aguttal, hihetetlen stabil és nagyszerű formában van. Tudom, mire számíthatok a negyeddöntőben ellene. Azon leszek, hogy kihozzam magamból a maximumot, és élvezzem a teniszt" - utalt arra, hogy pénteken a negyedik helyen kiemelt, az ATP-rangsorban 18. Roberto Bautista Aguttal találkozik pályafutása során először.

A spanyol teniszező az év elején az elődöntőben a világelső Novak Djokovicot verve nyerte meg a dohai tornát, majd az Australian Openen elbúcsúztatta az idén visszavonuló Andy Murrayt, és egészen a negyeddöntőig menetelt.

 

Eredmény:    

egyes, nyolcaddöntő:


Fucsovics Márton-Yannick Maden (német) 7:6 (7-3), 3:6, 6:4

Legfrissebb híreink


Élő eredmények