Szerkesztő: Hatos Szabolcs | Sport365
2017. 09. 18. 14:15

Budapest – Megküzdöttek a sikerét a magyar teniszezők.

Erőn felüli teljesítmény volt – ezt Köves Gábor, a magyar férfi teniszválogatott nyitóképünkön látható szövetségi kapitánya mondta a válogatott hétvégi, oroszok elleni 3-1-es Davis-kupa sikere kapcsán, amellyel az együttes 1996 után újra kiharcolta világcsoportba jutást.

 

„Ez a három nap egy olyan tenisztörténeti esemény volt, olyan párharc, amit nem kaptunk ingyen, nagyon meg kellett küzdeni érte. Szenzációsan játszottak a fiúk és megint csak Fucsovics Marci fel tudta tenni az i-re a pontot, legyőzve a világranglista-32. Hacsanovot” - értékelt a kapitány, aki szerint ez a siker „nagyjából olyan, mintha a fociválogatott kijutna a vb-re”.

 

Köves hangsúlyozta, hogy azért nagy a bravúr, mert a magyar csapatban nincs két top 20-as, de még top 50-es játékos sem, és a csapattagok mindig erőn felül teljesítettek.

 

A világcsoport 2018-as párosításait szerdán sorsolják, az első fordulóra februárban kerül sor. A lehetséges ellenfelek: Kazahsztán, Horvátország, Svájc, Hollandia, Németország, Franciaország, Szerbia, Belgium, Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Spanyolország, Japán és Kanada.

 

Davis Kupa: Fucsovics ismét nyert, világcsoportban a magyarok! " TENISZ › Friss hírek

A magyar férfi tenisz válogatott összesítésben 3-1-re győzte le Oroszországot.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények