Szerkesztő: Simon Zoltán | MTI
2018. 06. 26. 13:59

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-győztes, hétszeres wimbledoni bajnok amerikai játékos jelenleg csak 183. a világranglistán.

Az idei Australian Open győztese, Caroline Wozniacki azt szeretné, ha a szülési szabadsága után idén tavasszal visszatért Serena Williams kiemelt lenne a hétfőn kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.
 
Az egyesben 23-szoros Grand Slam-győztes, hétszeres wimbledoni bajnok amerikai játékos jelenleg csak 183. a világranglistán, így ez alapján biztosan nem lenne kiemelt, sőt, selejteznie kellene a főtáblára kerüléshez. Védett ranglistás helyének köszönhetően azonban alanyi jogon főtáblás lesz.
 
"Ő a valaha volt legnagyszerűbb játékos, aki rengeteg GS-et nyert, és évekig volt világelső. Megérdemelné, hogy kiemelt legyen" - mondta a Williamsszel egyébként remek barátságot ápoló Wozniacki Eastbourne-ben még hétfőn.
 

null

null

A wimbledoni szervezők kedden (ma) döntenek a kiemelésekről, amelynek alapját a WTA- (a férfiaknál az ATP) rangsor adja, ám az előző két év füves pályás eredményeivel súlyozzák a ranglistapontokat. Ha a döntőbizottság véleménye szerint "a kiegyensúlyozott tábla összeállításához" módosításra van szükség a sorrendben, akkor ezt megtehetik.
 
Korábban az amerikaiak legendás teniszezője, John McEnroe is azt mondta, Serena Williamsnek kiemeltnek kellene lennie a tornán.
 
A 36 éves játékos legutóbb a Roland Garroson szerepelt, ott - nem kiemeltként - a nyolcaddöntőig jutott, azonban mellizom-sérülés miatt visszalépett a Marija Sarapova elleni találkozó előtt.
Cimkék: tenisz

Legfrissebb híreink


Élő eredmények