Szerkesztő: Nagy Zsolt
2018. 02. 14. 20:58

A klub egyik edzője osztott meg belsős információkat.

Meglepő részleteket árult el a brazil sztár madridi időszakáról a Real korábbi utánpótlásedzője.
 
A tréner szerint a királyi gárdában Neymar hasonló utat járhatott volna be, mint a Barcelonánál Lionel Messi.
 
A jelenleg a világ legdrágább játékosának számító brazil labdazsonglőr 2017 nyarán igazolt a gránátvörös-kékektől a PSG-hez, azonban Jesús Gutierrez a goal.com-nak adott exkluzív interjújában elárulta: a Santosban nevelkedett támadó 2006-ban a Reallal edzett, és nem sokon múlt, hogy a galaktikusok futballistája legyen.
 
A szakember visszaemlékezéséből kitűnik: az akkoriban mindössze 14 esztendős Neymar tehetsége mindenkit lenyűgözött a madridi sztárklubnál.
 
- Első pillantásra törékenynek tűnt, egy vékony, csendes, szégyellős kisfiúnak, de amint felment a pályára, olyan volt, mintha mindig is nálunk játszott volna. Villámgyorsan megmutatta, mire számíthatunk tőle. Mindkét lábát nagyszerűen használta, passzai, cselei, lövései egyaránt kiemelkedőek voltak.
 
A jelenleg az E.D.Moratalaz együttesénél dolgozó edző emlékei szerint mindenkiben mély nyomot hagyott a fiatal brazil futballista játéka.
 
- A februári hideg ellenére a lelátó az edzéseink idején rendre tömve volt a klub edzőivel, vezetőivel. Többen néztek minket azon a héten, mint a szezon hátralévő részében összesen, és mindez Neymar tehetségének volt betudható, mindenki őt akarta látni.
 
Az akkoriban a blancók U14-es gárdájával foglalkozó tréner azt is elárulta, a spanyol sztárklub szerződtetni akarta az ifjú Neymart, és nem sokon múlt, hogy megszerezzék a brazil csodagyereket, aki Gutierrez szerint a 'Real Madrid Messije' lehetett volna.
 
- Egyértelmű volt számomra, hogy meg kell szereznünk. Az évek alatt jónéhány tehetséges futballistával dolgoztam a Real akadémiáján, de ő volt a legjobb, akivel valaha találkoztam. A klub is elszánt volt, mindent megtettek, hogy Neymar Madridba igazoljon. Ez végül nem jött össze, de nem a Real hibája volt, hiszen meg akarták szerezni, ám hiába tettek lépéseket az ügyben. Meggyőződésem, hogy ő lehetett volna 'a Real Madrid Messije', olyan kiemelkedően tehetséges, külföldi játékos, aki fiatalon kerül a klubhoz, majd 10 év múlva a felnőtt gárda vezéreként tündököl a pályán - vélekedett a szakember.
 

Kezdődik a gigászok csatája: a kezdőcsapatok " NEMZETKÖZI FOCI › Bajnokok Ligája

Igaz, Gareth Bale és Angel di María csak a kispadon várja az összecsapást, de így is brutálisan erős kezdővel lép pályára a Real Madrid és a Paris-Saint Germain a nyolcaddöntők rangadóján. A Real Madrid edzőjét a csapat korábbi klasszisa vette védelmébe.

Cimkék: real-madrid , neymar

Legfrissebb híreink


Élő eredmények