Szerkesztő: Kvanduk Bence | Marca
2018. 12. 27. 13:51

Retteghetnek a védők.

 Nem számít honnan kell elvégeznie a szabadrúgást, mindig nagyot nyelnek az ellenfél védői, amikor Lionel Messi a labda mögé lép. Most a Marca munkatársaival beszélgetett arról, miért fejlődött ennyit a rögzített szituációknál. A mostani szezonban úgy tűnik halálossá váltak Messi szabadrúgásai, sőt, nagyobb valószínűséggel talál be a büntetőterületen kívülről, mint tizenegyesből.

 
A szabadrúgásaid nézni igazi élmény. Van titka? Azt hallottam, hogy az edzések végén többen kint maradtok, és fogadtok a szabadrúgásaitokra.
 
Igaz, hogy sokszor edzés után maradunk még, és gyakorlunk. Nem csak szabadrúgásokat, de a tizenhatoson kívüli lövéseket is. Hozzá kell szoknod, hogy egy bizonyos módon lősz, és fel kell fedezned a legjobb formád. Végül minden edzés és gyakorlás.
 
Nem rég azt állítottad, hogy a büntetők terén fejlődnöd kell. Hogy működik ez? Kapusokról nézel videót? Gyakorolsz?
 
Gyakorolok és nézek. Napjainkban már mindent tanulmányozunk: semmi nem maradhat ki. Muszáj edzened, és mindig azt kell figyelned, mikor próbálhatod újra.
 
Ekkora lenne a különbség aközött, hogy húsz méterről próbálkozol vagy büntetőből?
 
Más. Szabadrúgásnál van sorfal, távolság, és egy más fajta rúgás. Nincs rajtad a nyomás, hogy mindenképpen gólt szerezz, mert egy szabadrúgás vagy bemegy vagy nem. Büntetőnél sokkal többet veszíthetsz, mint nyerhetsz. A kapusok ilyenkor kényelmesebb helyzetben vannak. Ha gólt szerez az ellenfél az normális, hiszen ez egy büntető. A lövőn sokkal nagyobb a teher, hogy gólt szerezzen, mint a kapuson, hogy hárítson. A nyomás teljesen más.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények