Szerkesztő: Kvanduk Bence | Marca
2018. 12. 23. 13:30

2021-ig még szerződés köti a Realhoz.

Mindig is nagy elvárásokat állítottak vele szemben, de most úgy néz ki, Martin Ödegaard elkezdi beteljesíteni a benne rejlő ígéretet. Senki nem kételkedett a ravaszságában, vagy a képességében, ahogyan átlátja a meccset, de sokkal többször kéne a döntő faktornak lennie.

 
- Talán ő a világ legjobbja, - mondta Ronny Share, a Stromsgodset elnöke, miután 15 évesen és 117 naposan bemutatkozott a felnőttek között Ödegaard. Szinte azonnal elkezdtek óriás csapatok licitálni a játékosra. A Bayern München, a Liverpool, a Manchester City és a Barcelona is versenyben volt, de végül a Real nyert 2015 januárjában.
 
Madridban azonban képtelen volt az első csapatnál állandó kezdő pozíciót kiharcolni magának a a tehetség, így előbb a Heerenveenhez került másfél évre, most pedig a Vitesse-nél bizonyíthat. Jelenleg négy gólnál és három gólpasznál jár 16 mérkőzésen. Mindössze három hónap alatt utolérte teljes heerenveenes teljesítményét. 
 
- Húsz éves vagyok, de már sok tapasztalatom van, - idézi a Marca a játékost. - Úgy érzem minden évben jobb leszek. Fontos, hogy gólokkal és aszissztokkal is kivegyem a részem, nagy magabiztosságot ad. A legfőbb célom, hogy a Real Madridban játszhassak, és megmutassam jó döntés volt.
 
Mindeközben a Bernabeuban - ahova 2021-ig köti szerződése – minden héten figyelik, és nagyon boldogok a fejlődése láttán mind támadásban, mind önfeláldozásban. 
 
- Jól fejlődött, és reméljük egyszer a Real Madrid első csapatában is játszik majd, - mondta Florentino Perez, hozzátéve - Értékeljük, hogy még mindig csak 20 éves.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények