Szerkesztő: Simon Zoltán | MTI
2017. 02. 15. 10:28

Az olasz főváros vezetése jóváhagyta az AS Roma labdarúgóklub új stadionjának terveit.

Kedden Luca Bergamo alpolgármester fogadta a klub illetékeseit, és a városvezetés támogatásáról biztosította őket. Mindez azt jelenti, hogy a tanács a jövő hónapban minden bizonnyal hivatalosan is áldását adja az építkezés megkezdésére.

Játszik-e ma Ronaldo, Bale és Kroos a Real Madridban? " NEMZETKÖZI FOCI › Bajnokok Ligája

 
"Mindig hangsúlyoztuk, hogy a várossal együtt akarjuk felépíteni a stadiont. Igyekeztünk figyelembe venni a tanács igényeit, és azt hiszem, jól tettük" - mondta az AS Roma ügyvezetője, Mauro Baldissoni.
 
A klub új létesítménye a Tor di Valle negyedben, a belváros és a Leonardo Da Vinci repülőtér között félúton lesz, és 1,6 milliárd euróból, javarészt magánfinanszírozásban épül.
 
Az AS Roma először 2014 márciusában mutatta be új stadionja terveit, akkor úgy számoltak, hogy a 2016/17-es szezonra elkészül. A létesítményt, amelyet a Colosseum ihletett, 52 500 néző befogadására tervezték, de 60 ezresre bővíthető lesz.
 
Az olasz főváros tanácsa február 2-án még nem támogatta az építkezést, mert kifogásolta a területet körülölelő utak biztonságát, a kevés parkolási lehetőséget, a közösségi közlekedés minőségét és a vízvezeték-hálózatot. A klub és a létesítmény tervezői akkor harminc napot kaptak, hogy a problémákra megoldást találjanak.
 

Nemzetközi sajtószemle: megalázták a Barcelonát " NEMZETKÖZI FOCI › Bajnokok Ligája

Az AS Roma jelenleg közösen használja a 72 ezer férőhelyes Olimpiai Stadiont ősi riválisával, a Lazióval.
Cimkék: as-roma

Legfrissebb híreink


Élő eredmények