Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 06. 16. 19:00

Rendkívül pörgős meccse volt ez a vb-nek!

 

C-CSOPORT


PERU–DÁNIA 0–1 (0–0)


Szaranszk, 
Mordovija Aréna, néző. Vezette: Gassama (gambiai)

Peru: Gallese – Advincula, A. Rodriguez, C. Ramos, Trauco – R. Tapia (Aquia 87.), Yotun – A. Carrillo, C. Cueva, E. Flores (Guerrero 62.) – Farfan (Ruidiaz 85.). Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca 

Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen (Jörgensen 81.), Stryger Larsen  – Kvist (Schöne 36.), C. Eriksen, Delaney – Y. Poulsen, N. Jörgensen, Sisto (Braithwaite 67.). Szövetségi kapitány: Age Hareide 

Gólszerző: Y. Poulsen (59.)

Sárga lap: Tapia (38.), Delaney (86.), Poulsen (90+3.)

  

 

Dánia 1-0-ra legyőzte Perut szombaton a C csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A mérkőzés elején a lendületesebb peruiak harcoltak ki mezőnyfölényt, de húsz percet követően a dánok átvették az irányítást. Veszélyes gólhelyzetet azonban egyik csapat sem tudott kidolgozni - távolról próbálkoztak csupán -, leginkább azért, mert a támadósorok mindig létszámhátrányban voltak a védelmekkel szemben. A 44. percben a dán tizenhatoson belül Poulsen elhúzta a cselező Cueva lábát, de Bakary Papa Gassama nem látott szabálytalanságot. Bő egy perccel később azonban a gambiai játékvezető - miután a videobírós kollégák jeleztek - mégis megállította a játékot, majd büntetőt ítélt. A sértett Cueva erőből magasan a kapu fölé lőtte a labdát. 

A szünet után mindkét oldalon a kontrákban bíztak, a dánok az 59. percben Poulsen révén értékesítettek is egyet. A peruiak hátrányba kerülve óriási nyomás alá helyezték ellenfelüket, a hatékonyság érdekében pedig beállt elsőszámú, ám ezúttal csak a cserék közé jelölt támadójuk, Paolo Guerrero, valamint az addigi egycsatáros játékról áttértek a kétékes felállásra. A dél-amerikaiak beszorították ellenfelüket a saját térfelére, a dán kapu előtt pedig többször veszélyes helyzet alakult ki. A bravúrt is bemutató Schmeichel kapussal az élen azonban a jól záró dán védelem valamelyik tagja mindig tisztázott, így az európai együttes megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

 

 

A csoport további programja:

 

2. forduló:

június 21., csütörtök: Franciaország-Peru, Jekatyerinburg 14.00

június 21., csütörtök: Dánia-Ausztrália, Szamara 17.00

 

3. forduló:

június 26., kedd: Dánia-Franciaország, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 16.00

június 26., kedd: Ausztrália-Peru, Szocsi 16.00

 

A csoport állása:

Legfrissebb híreink


Élő eredmények