Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 05. 16. 20:41

Mark Clattenburg ugrott be helyette.

A szaúdi szövetség (SAFF) örökre eltiltotta a labdarúgástól Fahad al-Mirdaszi játékvezetőt, aki a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokság egyik kijelölt bírója volt. Al-Mirdaszi bevallotta, hogy a szaúdi Király Kupa döntője előtt az al-Ittihad egyik illetékesének felajánlotta telefonüzenetben, hogy amennyiben pénzt kap, ítéleteivel segíteni fogja az együttest - áll a szaúdi szövetség közleményében. A klubvezető az esetet azonnal jelentette az SAFF-nek, amely kezdeményezte a 32 éves játékvezető örökös eltiltását, egyben jelezte a nemzetközi szövetségnek (FIFA), hogy töröljék őt a világbajnokságon közreműködő bírók listájáról.

 
 
A 2011 óta FIFA-játékvezetőként tevékenykedő Al-Mirdaszi - aki közreműködött a tavalyi Konföderációs Kupán és a 2016-os riói olimpián - jelenleg rendőrségi őrizetben van, a hatóság bizonyítékként lefoglalta a telefonját és több SIM-kártyát is.
 
A szaúdi kupa döntőjét végül az aznap beugró angol Mark Clattenburg vezette - aki a SAFF bírói bizottságának a vezetője -, és az al-Ittihad hosszabbításban legyőzte az al-Faiszalj együttesét.
Cimkék: vb2018

Legfrissebb híreink


Élő eredmények