Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 11. 20. 12:27

A német meg újra magyarázkodhat.

Váratlannak, de nagyszerűnek nevezte Ronald Koeman, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy csapata pontot szerzett Németországban és ezzel kiharcolta a négyes döntőbe jutást a Nemzetek Ligájában. A szakvezető úgy értékelte a 2-2-vel zárult hétfői, gelsenkircheni mérkőzést, hogy a németek sokkal több gondot okoztak nekik, mint korábban a franciák, játékosai sok labdát vesztettek, a hazaiak pedig kihasználták a hibáikat és 2-0-s vezetésüknél a harmadik gólt is megszerezhették volna.

 
„Senki nem számított arra, hogy Hollandia nyeri ezt a csoportot. Természetesen nem akartunk kiesni a B osztályba, de az, hogy az élen végeztünk, álomszerű” – lelkendezett Koeman.
 
Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya egyetértett vele abban, hogy 2-0-s vezetésüknél a második félidőben eldönthették volna a mérkőzést.
 
„Nagyon jól játszottunk az első félidőben, a másodikban pedig lezárhattuk volna a küzdelmet. Sok helyzetet alakítottunk ki, volt ötlet a játékunkban, 80 percen át jobban futballoztunk a hollandoknál” – utalt arra, hogy a vendégek a hajrában szereztek két gólt.
 
Löw úgy véli, a korábbiakhoz képest jó irányba indultak el, de a mérkőzés végén bizonytalankodtak, ennek pedig egy fiatal csapat még megfizeti az árát.
 
A Nemzetek Ligája A osztályának 1. csoportjában a hollandok ugyanúgy hét ponttal végeztek, mint a franciák, de jobb egymás elleni eredménnyel megelőzték őket. A németek két pontot szereztek, ezzel harmadikként visszacsúsztak a B osztályba.
 
A júniusi portugáliai négyes döntőben a hollandokon és a házigazdákon kívül a svájci és az angol válogatott vesz részt.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények