Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 06. 16. 15:57

Színvonalas meccsel kezdődtek a D-csoport küzdelmei!

 

D-CSOPORT


ARGENTÍNA–IZLAND 1–1 (1–1)


Moszkva (Szpartak), Szpartak Stadion. Vezette: Marciniak (lengyel)

ARGENTÍNA: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Biglia (Banega, 54.), Mascherano, Meza (Higuaín, 84.) – Messi, Agüero, Di María (Pavón, 75.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

IZLAND: Halldórsson – Magnússon, R. Sigurdsson, Árnason, Saevarsson – Hallfredsson, Gunnarsson (Skúlason, 76.) – Bjarnason, G. Sigurdsson, Gudmundsson (Gíslason, 63.) – Finnbogason. Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrímsson 

Gólszerző: Agüero (19.), ill. Finnbogason (23.)

 

A négy éve ezüstérmes Argentína 1-1-es döntetlent játszott az újonc Izlanddal szombaton a D csoport első fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.  Nyolc magyar gyerek is a játékoskísérők között volt a mérkőzés előtt, amelyet Diego Maradona a helyszínen tekintett meg.

A találkozó argentin fölénnyel indult, amely Agüero remek villanásából érett vezető góllá, ám az izlandiak gyorsan válaszoltak, megszerezve történetük első világbajnoki gólját. Az egyenlítő találatot követően kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám a félidő végéhez közeledve ismét óriási nyomás alatt kellett védekeznie a szigetországi együttesnek. Az izlandiak kitartottak, sőt, a félidő végén két helyzettel jelezték, hogy ők sem ülnek rá az eredményre. Az első játékrész argentin fölényét jól jelzi, hogy a dél-amerikai gárda több mint négyszer annyi passzt tudott felmutatni, mint ellenfele.

 

A fordulást követően kissé lassabb iramban, de változatlan képet mutatva folyt a játék, s bár az argentinok büntetőből újra vezetést szerezhettek volna, Lionel Messi tizenegyesét kiütötte az izlandi kapus, Hannes Halldórsson. A hátralevő időszakban is szinte kizárólag az izlandiak térfelén zajlott a játék, többször veszélyeztettek is az argentinok, de nem tudták még egyszer feltörni a 11 emberrel védekező izlandiak hátsó alakzatát.

 

 

A csoport további küzdelmei:

 

Június 16., 21.00 Kalinyingrád, Kalinyingrád Stadion: Horvátország –Nigéria 

Június 21., 20.00 Nyizsnyij Novgorod Nyizsnyij Novgorod Stadion: Argentína - Horvátország

Június 22., 17.00 Volgográd Volgográd Aréna: Nigéria –Izland 

Június 26., 20.00 Szentpétervár Kresztovszkij Stadion: Nigéria –Argentína 

Június 26., 20.00 Rosztov Rosztov Aréna: Izland –Horvátország 

 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények