Szerkesztő: Tóth Csaba
2016. 03. 29. 22:56

A magyar labdarúgó-válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő válogatottak közül az osztrák nemzeti csapat hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett Törökország ellen, míg az izlandiak és a portugálok egygólos győzelmet arattak Belgium, illetve Görögország felett a FIFA-játéknapon.

Az osztrákoknál ezúttal hiányzott a kezdőből a múlt szombaton, szintén az Ernst Happel Stadionban, az albánok elleni 2-1-es győzelem alkalmával egyaránt betaláló Harnik és Janko, de újra ott volt a tizenegyben Kleinheisler László csapattársa, a werderes Junuzovic, aki a huszonkettedik percben szerzett vezetést a Marcel Koller szövetségi kapitány irányította sógoroknak. Később aztán a Bundesliga-sztár Calhanoglu és a friss Barca-erősítés, Arda góljával fordított Törökország.

A pár napja Bulgária ellen betliző Portugália Nani és Cristiano Ronaldo találatával fektette két vállra a világranglistát vezető belga válogatottat Leiriában. Lukaku gólja csak a szépítésre volt jó a második félidőben.

Az izlandiak némileg tartalékosan - Sigthórssonnal és Sigurdssonnal a padon - kezdtek, és az első félóra végén kétgólos hátrányba kerültek selejtezőcsoportbeli riválisunk vendégeként Pireuszban, de a hajrában fordult a kocka, így javítani tudtak a szigetországiak a dániai fiaskó után.

Felkészülési mérkőzések, az Eb-csoportellenfeleink eredményei a játéknapról:
Ausztria-Törökország 1-2 (Junuzovic 22., ill. Calhanoglu 43., Arda 56.)
Portugália-Belgium 2-1 (Nani 20., C. Ronaldo 40., ill. Lukaku 63.)
Görögország-Izland 2-3 (Fortunisz 19. - 11-esből, 31., ill. Traustason 34., Ingason 70., Sigthórsson 82.)

Ausztria-Törökország, videó:

Portugália-Belgium, videó:

Görögország-Izland, videó:

Legfrissebb híreink


Élő eredmények