Szerkesztő: Bíró Ádám
2017. 11. 22. 10:36

A trénerben már régóta érlelődött a távozás gondolata.

Ange Postecoglou vezetésével végül kijutott a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra az ausztrál válogatott, a szövetségi kapitány mégis lemondott.

 
Nem mindennapi, 22 meccses sorozaton, a Honduras elleni interkontinentális selejtezővel lezárva, de kijutott a tornára az ausztrál válogatott, zsinórban negyedik alkalommal.
 
Postecoglou ennek ellenére egy szerdai sajtótájékoztatón jelentette be távozását a sikert követően.
 
„Sokat gondolkodtam, emésztettem magam, de úgy döntöttem, hogy ez a megbízatás itt véget ér. A legnagyobb kiváltság volt ezt a csapatot irányítani, természetesen nem ilyen befejezést vizionáltam, de tudom, hogy ez a megfelelő idő és a legjobb döntés" – mondta Postecoglou.
 
Postecoglou négy éve vezette az ausztrál válogatottat és a selejtezők során folyamatosan a média kereszttüzében volt, nem mindenkinek tetszett a csapat taktikai felállása, amiért gyakran a távozását követelték.
 
„A döntésemet többször meghoztam, először rögtön a Honduras elleni meccs után, de a szövetség elnökének hatására, többször megváltoztattam a véleményem. Gyorsan akartam dönteni, mindenkinek így a legjobb" – mondta az 52 éves szakember.
 

Elszólás: a Liverpool támadója a Real Madridba megy? " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

Az egyiptomi válogatott tagjaként 2006-ban Afrikai Nemzetek Kupáját nyerő Mido úgy véli, honfitársa, a Liverpool labdarúgócsapatát erősítő Mohamed Szalah rövid időn belül a Real Madridhoz igazol, írja a Nemzeti Sport. „Nem hiszem, hogy Szalah sokáig lesz a Liverpool játékosa. Hamarosan elmegy a Real Madridba" - írta Mido a Twitteren.

Cimkék: ausztrália , labdarúgás , vb

Legfrissebb híreink


Élő eredmények