Szerkesztő: Bíró Ádám | MTI
2018. 12. 01. 12:44

A jövő nyári tornát valószínűleg Marokkó rendezi.

A kontinentális szövetség (CAF) pénteken megfosztotta Kamerunt a jövő évi labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája rendezési jogától.

 
A CAF közlése szerint a szervezet vezető testülete egyhangú szavazással döntött erről, egyik tagja pedig azt mondta, még ebben az évben kijelölik a június 15. és július 13. között esedékes kontinenstorna új helyszínét.
 
A CAF azért kényszerült erre a döntésre, mert átmenetileg egy bizottság irányítja a kameruni szövetséget, amely nem képes új vezetést választani a maga élére.
 
Beugróként Marokkó a legesélyesebb, hogy otthont adjon az eseménynek, amelyet először rendeznek az eddig megszokott januári időpont helyett nyáron, ráadásul immár 16-ról 24 csapatosra növelt mezőnnyel.
 
Ez sorozatban a negyedik Afrikai Nemzetek Kupája, amelynek új házigazdát kellett találni: 2013-ban biztonsági okokból Líbia helyett a Dél-afrikai Köztársaság, 2015-ben az ebolajárvány miatt Marokkó helyett Egyenlítői-Guinea rendezte meg a tornát, míg 2017-ben Líbia másodjára sem volt képes otthont adni az eseménynek, ezúttal Gabon ugrott be a helyére.
Cimkék: caf , labdarúgás , kamerun

Legfrissebb híreink


Élő eredmények