Szerkesztő: Kvanduk Bence
2019. 01. 02. 21:04

Nehéz szívvel távozik Dortmundból.

Ahogy azt már hetek óta rebesgették, a Chelsea megszerezte a Borussia Dortmund támadóját Christian Pulisic-ot 64 millió euró fejében, de a szezon végéig még kölcsönadja a német csapatnak a játékost.
 
A 20 éves amerikai válogatottat, akit szóba hoztak a Liverpoollal és az Arsenállal is, még 2015 utánpótlás játékosként csatlakozott a Dortmundhoz. Nemzeti csapatában Pulisic kilenc gólnál tart 23 szereplés alatt.
 
- Megtiszteltetés egy ilyen legendás klubhoz szerződni, - idézi a BBC a játékost.
 
Ez az eddigi legmagasabb átigazolási díj, melyet amerikai játékosért fizettek, a második legértékesebb 20 millió euróval John Brooks, akiért a Wolfsburg fizetett ennyit 2017-ben.
 
A Dortmund igazgatója, Michael Zorc elmondta: "Mindigis az volt Christian élma, hogy a Premier League-ben játsszon. Ennek nyilván köze van az amerikai hátteréhez, ennek eredményeképpen nem tudtunk vele hosszabítani. Emiatt a háttér miatt úgy kellett döntenünk elfogadjuk a Chelsea nagyon is jövedelmező ajánlatát a rövid szerződési időt figyelembe véve.”
 
Pulisic szerződése a Dortmundnál 2020 júniusában járt volna le.
 
Pulisic Twitteren reagált egy érzelmes közleményben a történtekre. Elmondta, nehéz szívvel hagyja el Dortmundot.
 
- Olyan, mintha csak tegnap érkeztem volna Dortmundba csiszolatlanul, izgatottan, nagyon idegesen, de kivételesen büszkén 16 évesen egy kis amerikai városból, Hershey-ből, - mondta. - Nem lehetnék itt az egyesület, és a hitük nélkül, hogy esélyt adjanak a fiatal játékosoknak. Sok emlékezetes pillanatot éltem meg, mindet a 20. születésnapom előtt, még mindig olyan, mintha álom lenne. A következő hat hónapban mindenem a BVB. Kérlek ne kérdőjelezd meg az elhivatottságom, eltökéltségem és a 110 százalékos elkötelezettségem a csapat iránt egészen addig, amíg az utolsó labdát el nem rúgták a bajnokságban.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények