Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 02. 14. 18:56

Kalmár Zsolt már tudja, hogy akár 40 ezren is lehetnek majd az első meccsén.

 A hétszeres magyar válogatott Kalmár Zsolt a téli átigazolási időszakban került kölcsönbe Lipcséből a dán Bröndbyhez. A 21 éves középpályás a Digi Sport Reggeli start című műsorában beszélt a váltás okairól, és a közelgő debütálásról.

 „Örömmel jöttem, mert tudom, hogy nagy csapatról van szó. Ismerem a másodedzőt, aki meggyőzött, hogy a fejlődésem szempontjából jó helyre kerülhetek. Ezért váltottam – kezdte Kalmár Zsolt. – Először Németországban szerettem volna maradni, de nem voltak lehetőségeim. Bódog Tamással nagyon jóban vagyunk, régóta tartjuk a kapcsolatot. Megkérdezte, szeretnék-e a Bröndbybe menni, mert szükség lenne egy ilyen típusú játékosra. Most kicsi visszább léptem, de ha jó szezont futok, akkor feljebb tudok lépni. Másfél évre szóló kölcsönszerződést kötöttünk, azon vagyok, hogy ez idő alatt újra felépítsem magam, és visszakerüljek a Bundesligába.”

 A válogatott játékos hétvégén mutatkozhat be tétmeccsen, rögtön az FC Köbenhavn elleni városi rangadón.

 

NB I: Végleg eldőlhet, hol lesz az Újpest-Fradi " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

„Az interneten már nézegettem videókat erről a rangadóról. Úgy tudom, negyvenezer ember lesz, pokoli hangulattal és pirotechnikával, úgyhogy biztosan jó lesz. Szeretnénk győzni, hogy örömet szerezzünk a szurkolóknak.”

 

Kalmár Zsolt bízik benne, hogy kezdőként számolnak vele.

 „Úgy számolok, hogy játszani fogok, ezért is jöttem ide. Itt tízes, vagy nyolcas pozícióban futballozok, és ezt nagyon élvezem, mert ez az igazi posztom – folytatta a 21 éves játékos, akit a válogatott is motivál. – Ez is egy célom a közeljövőben, de egyelőre most nem akarok ezzel foglalkozni. Itt kell jól teljesítenem, ha sikerül, akkor megkaphatom a lehetőséget a válogatottban. Bernd Storck úr elmondta a klubváltásom után, hogy akkor van esélyem, ha minél többet játszom.”

 

Cimkék: kalmár-zsolt

Legfrissebb híreink


Élő eredmények