Szerkesztő: Hatos Szabolcs | Sport365
2017. 09. 20. 16:41

Európa – Ceferin a sportvilág gazdasági helyzetét kritizálta.

Az európai törvényhozás segítségét kérte a versenyegyenlőség biztosításához Aleksander Ceferin elnök az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdai rendkívüli kongresszusán.

 

A szlovén sportvezető a genfi eseményen többek között Angela Merkel német kancellárt is idézte, aki élesen kritizálta a sportvilág gazdasági helyzetét azok után, hogy tehetős klubok az idén nyáron rekordösszegekért igazoltak futballistákat.

 

„Nem is tudnánk jobban egyetérteni, de nem mondhatnám, hogy eddig túl sok segítséget kaptunk volna, hogy rendezzük a helyzetet” – szólt Merkelt idézve az európai politikusokhoz Ceferin, aki kifejtette: az UEFA elkötelezett a helyzet megoldása iránt, s csupán a zöld lámpára vár a törvényhozók részéről.

 

Ceferin szerint a versenyegyenlőség elsődleges az UEFA-nál, márpedig jelenleg a Bajnokok Ligája olyan irányba halad, hogy négy-öt nemzeti bajnokság csapatai osztoznak a pénzdíj jelentős részén.

 

A reformelképzelések között fizetési plafon, luxusadó bevezetése, a keret méretének, a játékosügynökök részesedésének és a játékosok kölcsönadásának korlátozása szerepel.

 

Elképesztő kivásárlási ár, újabb kulcsjátékossal hosszabbított a Real Madrid " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

Karim Benzema 2021 nyaráig hosszabbít a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madriddal, várhatóan csütörtökön írja alá új szerződését. Sajtóhírek szerint a Real borsos, egymilliárd eurós kivásárlási árat állapított meg. A csapatot 2009 óta erősítő francia válogatott támadó Marcelo, Isco és Dani Carvajal után rövid időn belül a negyedik játékos, aki hosszú távra elkötelezte magát a Real Madridnál.

 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények