Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 07. 06. 13:05

Nem engednek a britek!

 

Július 15. sűrű napja lesz a sportkedvelőknek, hiszen a 2018-as labdarúgó-vb döntőjét és a wimbledoni tenisztorna férfi egyes fináléját is akkor rendezik. Sokakat azonban felbosszant, hogy a két esemény nagy valószínűséggel egymásba csúszik majd - írja az m4sport.hu.

Angliában mindkét eseményt a BBC közvetíti és a csatorna történetében először fordul majd elő, hogy a wimbledoni férfi egyes döntőjének egy része (nagyjából a fele) csak a BBC2-es csatornán lesz látható élőben. Helyi idő szerint 13 órakor kezdődik a teniszdöntő közvetítése, a mérkőzés pedig 14 órakor, de csak 15 óráig lesz látható a BBC-n, mert elindul a 16 órakor kezdődő foci-vb döntőjének felvezetése. Onnantól a BBC2-esen lesz követhető a teniszdöntő.
 
A felek már 18 hónapja tudták, hogy egy napra esik a két finálé, mégsem sikerült megegyezni, hogy ne fedje egymást a két esemény. A FIFA nem akart engedni a – magyar idő szerint – 17 órás kezdésből, ahogyan a wimbledoni szervezők sem a – magyar idő szerint –15 órás rajtból.
 

 

„A wimbledoni torna mindig 15 órakor kezdődött és ezen nem változtatunk” – nyilatkozta  Mick Desmond wimbledoni sajtófőnök, akit meglepett a FIFA döntése a vb-döntő kezdési időpontjáról.
 
Bár a világ sok pontján problémát jelenthet az ütközés, Angliában főleg akkor fokozódhat a feszültség, ha az angol válogatott bejut az oroszországi döntőbe. Szombaton Svédország ellen lépnek pályára a legjobb nyolc között, a Kolumbia elleni nyolcaddöntőt az angol tévénézők 81 százaléka követte figyelemmel, azaz nem nehéz elképzelni, milyen nézettségi adatokat hozhat majd a tenisz közvetítés második fele, ha Anglia pályára lép Moszkvában július 15-én.
 
2002 óta átlagban 2 óra 45 percen át tart a férfi egyesek wimbledoni fináléja, de négy és fél órás ütközetre is volt már példa. A FIFA reakciójában annyit közölt, hogy a vb-döntő kezdési időpontjáról 2015 decemberében döntöttek és álláspontjuk hosszú ideje ismert.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények