Szerkesztő: Nagy Zsolt
2018. 03. 22. 09:32

Előtte még el kell érnie valamit.

A zseniális elefántcsontparti csatár, aki 40 évesen, decemberben vonult vissza, nagy tisztelője az argentin Lionel Messinek, földöntúlinak ítéli képességeit, ennek ellenére úgy érzi, hogy elődei, a labdarúgás történekének legnagyobbjai, Maradona és Pelé még magasabb szinten állnak, mint ő. El is magyarázta, hogy miért.
 
Didier Drogba szerint a Barcelona csillaga, Lionel Messi már most rengeteget tett a labdarúgásért, képességei alapján pedig földönkívülinek aposztofálja, ennek ellenére Diego Armando Maradonát és a brazil Pelét még mindig magasabban jegyzi, egyetlen okból kifolyólag: ők már világbajnoknak mondhatják magukat.
 
„Messi akár már ma is abbahagyhatná a futball, és elmondhatná magáról, hogy mindent megtett ezért a sportágért. Egy olyan labdarúgóról beszélünk, aki messze az átlag fölött áll. De most... most még nincs olyan magasságokban, mint Maradona vagy Pelé. Viszont ott toporog közvetlenül mögöttük” – vallja önéletrajzi művében az elefántok legnagyobb klasszisa.
 
Az argentin támadóval kapcsolatban a kedvenc sztorija egy Bajnokok Ligája mérkőzéshez köthető. A Chelsea-ben játszott 2012-ben, amikor a londoniak a Barcelona ellen készültek. Akkori edzőjének, Roberto di Matteónak szokása volt, hogy felhívta a figyelmet az ellenfél legjobb góllövőire.
 
Akkor a Barcelonában Xavi volt a harmadik legeredményesebb 14 góllal, 15-öt szerzett Alexis Sánches és Fabregas, az első helyen pedig Messi állt, 63 találattal. Ahogyan mesélte, a csapattársakkal csak összenéztek és nem bírtak mást csinálni, mint kínjukban, hitetlenkedve összevigyorogni, annyira felfoghatatlan, emberfeletti volt a táblán látható szám. Még le is fényképezték, örök emléknek.
 
Az aggodalom végül csak a taktikai megbeszélésig tartott: a BL elődöntőjében a Chelsea végül 3–2-es összesítéssel jutott a fináléba. Drogba is kivette a részét a továbbjutásból, az ő góljával nyerték a Kékek az első mérkőzést 1–0-ra.
 

Nemzetközi sztárhoz hasonlítják Szoboszlai Dominiket " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

A nagy európai futballtehetségek között egy ideje már számon tartott Szoboszlai Dominik szerepel az olasz szakportál, a Tuttomercatoweb tehetségkutató rovatának szerdai számában, írha a goal.com A fiatal magyar játéka a horvát Zvonimir Bobanra emlékezteti a szerkesztőket.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények