Szerkesztő: Simon Zoltán | MTI
2018. 09. 25. 12:53

Lehet, hogy soha nem felejti el a portugál azokat, amiket a fejéhez vágtak.

A horvát sajtó C. Ronaldóról: Képtelen elviselni, hogy nem ő a legjobb”
 
A nemzetközi sajtó elsősorban Cristiano Ronaldo távolmaradásával foglalkozott, valamint az Év játékosának választott Luka Modricot dicsérte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Londonban tartott hétfői gálájának másnapján.
 
 
Horvátország
Sportske Novosti:
„Ronaldo egója még a sportolói klasszisánál is nagyobb, ahogyan mondani szokta, »nincs jobb nálam«. Most mégis van. Egy fiatalember Zadarból, aki az elmúlt egy évben jobb volt Ronaldónál. A portugál pedig egyszerűen nem megy el egy olyan díjátadóra, ahol nem őt választották a legjobbnak. Nem hajlandó egy másik sportoló mögött állni, és még kevésbé hajlandó gratulálni.”
 
24Sata:
„A portugál sztár nem ment el a díjátadóra, ahogyan augusztus végén Monacóba, a legjobb európai játékos díjazásakor sem. Nem ment el Londonba, mert nem tudta elviselni, hogy üres kézzel távozzon a gáláról.”
 
Index.hr:
„Modric ugyan Cristiano Ronaldótól nem kapott elismerést, de a háromszoros világbajnok Pelé, valamint az igazi Ronaldo az elsők között gratulált neki.”
 
Olaszország
La Repubblica:
„Ronaldo most észrevehette, hogyan válik egyre sebezhetőbbé a saját márkája a Real Madrid védőbuborékán kívül. Cristiano talán tudta, talán csak megérzés volt, de végül nem utazott el Londonba, mert nem tetszett neki az ötlet, hogy valaki másnak az árnyékában szerepeljen.”
 
Spanyolország
Marca:
„A díjat egy olyan játékos kapta, aki nem szerepel állandóan a címlapokon, nem áll a góllövőlisták élén, de egy személyben motorja egy csapatnak, amely sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és egy másik együttesnek, amely története során először jutott be a világbajnoki döntőbe.”
 
Mundo Deportivo:
„Luka Modric megtörte Messi és Cristiano Ronaldo uralmát, miután az elmúlt években ők ketten a világ futballjának minden fontos egyéni díját begyűjtötték.”
 
AS:
„Modric magas színvonalon, konstans, szilárd, inspiráló és szolidáris futballt játszik. A csapatáért küzd, nem pedig saját magáért. Az ilyen típusú játékosokat időről időre díjazni szokták.”
 
El Mundo:
„A FIFA a horvát futballista kettős szerepét is elismerte - díjazta a horvát válogatott fővezérét és a királyi gárda valódi motorját.”

Legfrissebb híreink


Élő eredmények