Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 06. 28. 13:54

Fura hírek érkeztek Portugáliából.

Mindössze kilenc nappal kinevezése után máris menesztették a Sporting Lisboa labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Sinisa Mihajlovicot.
 
A 49 éves szerb szakembert három évre szerződtették néhány nappal azelőtt, hogy Bruno de Carvalho elnököt leváltották a bajban lévő klub éléről.
 
„A Sporting úgy döntött, véget vet Mihajlovic próbaidőszakának, és felbontja a szerződését” – mondta szerdán este a nemrég megválasztott új elnök, Jose Sousa Cintra. 
 
Hozzátette, keresik az új edzőt, akit a tervek szerint hétfőn be is mutatnak.
 
Hetekkel ezelőtt a Sporting hét játékosa jelezte, azonnal el akarja hagyni a csapatot, miután májusban a klub edzőpályáján ötven, arcát eltakaró huligán randalírozott és agresszíven lépett fel a játékosokkal, edzőkkel és segítőkkel szemben. Több futballista megsérült, köztük Bas Dost, akinek a fejét találták el a rendbontók.
 
A holland válogatott játékos mellett a portugál nemzeti együttesben az oroszországi világbajnokságon szereplő William Carvalho, Bruno Fernandes és Gelson Martins is jelezte, hogy máshol kívánja folytatni a pályafutását, mint ahogy Jorge Jesus vezetőedző és Daniel Podence is. A csapatkapitány Rui Patricio, a vb-n szereplő portugál válogatott kapusa már át is igazolt nevelőklubjától
 
A támadók tettét az váltotta ki, hogy a Sporting a bajnokság utolsó fordulójában 2-1-re kikapott a Maritimótól, így a harmadik helyen végzett, és nem indulhat a Bajnokok Ligájában.
 

 

Cimkék: sporting , labdarúgás

Legfrissebb híreink


Élő eredmények