Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 08. 05. 11:41

Csak keressük a szavakat erre a történetre.

A Bors cikkét változtatás nélkül közöljük.
 
Nem csoda, hogy elfogytak a magyar focicsapatok az Európa Ligában! Az Újpest azerbajdzsáni hányattatásai után (kétszer szállt le tankolni a repülő, a csapat két légiósa vízumproblémák miatt nem tudott pályára lépni, Litauszki Róbert csapatkapitány szürreálisnak nevezte az utazást) a Honvédnál is piti spórolás nehezítette a kijutást.
 
– Amíg a csapat egy 30 fős géppel repült Luxemburgba, amire csak a kézipoggyászok fértek fel, addig a a sajtófőnök, a sajtóreferens, egy pályamunkás és a csapat videoelemzője a játékosok felszerelésével megpakolt mikrobusszal volt kénytelen nekivágni a hosszú túrának – mondta a klub egyik alkalmazottja. Megtudtuk, Kispesten már bevett szokás az európai utazások során, hogy a kiegészítő személyzet a volánt egymásnak átadva közelíti meg a helyszínt.
 
A Honvéd azt közölte a Borssal, a mikrobuszos megoldásra azért volt szükség, mert „a klub bérelt repülőgépének kapacitása, mind a személyek számát, mind a rakomány súlyát tekintve is véges volt. A kispestiek leszögezték, nem gazdasági okokból választották ezt a megoldást.
 

Csakhogy ez nem biztos, hogy igaz. Laborc Attila, a Dream Air igazgatója szerint lehet spórolni azon, ha 4-5 ember külön utazik.
 
– A csapat valószínűleg egy 30 fős, Embraer 120 géppel utazott – mondta a szakértő. – Ennek a hatótávolsága, amit egy tankkal elmehet, éppen ez a Budapest–Luxemburg táv. Ha mindent összevetek: kilométer, benzinköltség, utasok száma, időjárás, akkor nagyságrendileg ötmillió forintba kerülhet egy ilyen út.Szerinte egy nagyobb gép bérlése ennél jóval többe is kerülhet. Egy neve elhallgatását kérő informátor azt mondta lapunknak: egy 45-50 fős gép, amire a csomagok és a többiek is felfértek volna, legfeljebb 2-3 millióval lett volna drágább.Mikrobusszal megjárni a túrát kb. 100-120 ezer forint, tehát tényleg olcsóbb, más kérdés, hogy mi van akkor, ha valami baj történik az úton, és nem érnek oda időben a játékosok cuccai?
 
– Jó kérdés! Talán akkor elgondolkodna a klubvezetés, hogy nem ezen kellene spórolni – mondta a Honvéd-alkalmazott.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények