Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 04. 18. 10:52

Lemondott a Birmingham City labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

A korábbi olasz válogatott futballista - aki Angliában irányította már a West Ham United és a Watford együttesét is - azután döntött a távozás mellett, hogy csapata otthon 2-0-ra kikapott a Burton Albiontól, s ezzel már csak három pont választja el a kiesési zónától a Championshipben, azaz az angol másodosztályban.
 
A játékos-pályafutása meghatározó részét 1996 és 2003 között a Chelsea-ben töltő trénert decemberben nevezték ki a Birmingham élére. Akkor a csapat a hetedik helyen állt és volt esélye arra, hogy a feljutásért küzdjön.
 

Meglepő mezekben játszhat az angol gigász jövőre - fotó " NEMZETKÖZI FOCI › Angol foci

A Liverpool elsőszámú szerelése nem okoz majd meglepetést a drukkereknek, hiszen a megszokott vörös szín a domináns. Idegenben zöld-fehér mezben futhatnak ki a Mersey-parti együttes játékosai, amivel az 1995-96-os szezonra emlékeznek. John Terry 1998-ban mutatkozott be a londoni együttesben. A harmadik számú garnitúra narancssárga és fekete színekben pomápázik, ami sokak szerint a holland válogatott "öltözékére" hasonlít kísértetiesen.

A Birmingham három fordulóval a vége előtt a 20. helyen áll a 24 csapatos bajnokságban. A csapat Zolával 24 mérkőzésből csak kettőt nyert meg.
 
"Sajnálom, mert nagy reményekkel jöttem ide, de az eredmények nem lettek jók. Ezért teljes mértékben vállalom a felelősséget" - üzente az elégedetlen szurkolóknak.
 
A klub vezetése kedden már meg is nevezte Zola utódját: a 70 éves Harry Redknapp két év szünet után kapcsolódik be ismét az angol futball vérkeringésébe. A szakember legutóbb - 2015 februárjáig - a Queens Park Rangersnél dolgozott, korábban pedig a Tottenham Hotspur, a Portsmouth, a Southampton és a West Ham United vezetőedzője is volt.
Cimkék: angol-foci

Legfrissebb híreink


Élő eredmények