Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 04. 18. 11:04

Korábbi csapattársa, Frank Lampard a Premier League történetének legjobb védőjeként jellemezte John Terryt, aki hétfőn jelentette be, hogy a szezon végén elhagyja a Chelsea labdarúgócsapatát.

 A 36 éves legendás játékos a teljes karrierjét az angol bajnokság jelenlegi listavezetőjénél töltötte, 713 hivatalos meccsen lépett pályára a gárda színeiben. A mostani kiírásban ugyanakkor mindössze öt bajnoki mérkőzésen számított rá Antonio Conte vezetőedző, s február óta egyáltalán nem kapott lehetőséget.

 
A februárban visszavonult, 106-szoros válogatott Lampard több mint 400 meccsen szerepelt a Kékeknél, s 211 góljával a klub örökranglistájának élén áll.
 
"A Chelsea elképesztő időszakának utolsó, még álló embere. Nagy öröm volt a Premier League történetének legjobb hátvédjével együtt játszani. A pályán és azon kívül is vezette a csapatot attól a pillanattól fogva, hogy bemutatkozott" - írta Instagram-oldalán Lampard.
 
John Terry 1998-ban debütált a Chelsea felnőtt együttesében, s 2004-ben választották meg csapatkapitánynak. Az együttessel mindent megnyert, amit lehetett: a nemzetközi porondon Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is, míg Angliában négyszer volt bajnok, az FA Kupát ötször, a Ligakupát pedig háromszor emelhette magasba.
 
A futballista a jövőjéről konkrétumot még nem árult el, mint jelezte, majd időben meghozza a döntést ebben a kérdésben is.
 
Cimkék: angol-foci

Legfrissebb híreink


Élő eredmények