Szerkesztő: Kvanduk Bence | BBC Sports
2019. 02. 01. 21:52

Meg akarja változtatni a játékosok mentalitását.

A Chelsea edzője, Maurizio Sarri türelemre lesz szükség, hogy a csapatról kialakított víziója beteljesülhessen.
 
Sarri legénysége 4-0-s vereséget szenvedett a Bournemouth ellen szerdán, kevesebb, mint két héttel az után, hogy az edző lenyilatkozta, nehezen motiválhatók a játékosai.
 
Az olasz szerint a riválisaik, a Manchester City, a Liverpool és a Spurs jó minták lehetnek a sikerhez.
 
- Az angol futball ezeknek a csapatoknak a kezében van, mert van tervük, és türelmesek voltak, - mondta az olasz tréner. – Az egyikhez öt éve érkezett az edző, a másikhoz három, valamint a harmadikhoz kettő. Emlékezzünk, hogy az első szezonjában [Jürgen] Klopp és a Liverpool a középmezőnyben voltak. Álmodozó vagyok, a saját focim akarom játszani.
A Bournemouth elleni vereség, a legrosszabb bajnoki eredményük volt az elmúlt 22 évben, és indulatos szóváltás követte az öltözőben az edző és játékosai közt. Többen követelték, hogy Sarri  változtasson az általa kedvelt, 4-3-3-as szisztémán.
 
- Miért? Mindenek előtt az A tervet szeretném nagyon jól csinálni, - mondta Sarri. – Nem akarok valamin változtatni, ebben a pillanatban, ami nem működik annyira jól. Először is szeretném látni, hogy jól játszuk az én focim, utána változtathatunk. Tíz éve mindenki ismerte nagyon jól a Barcelonát, de a Barcelona mégis mindent megnyert, mert nagyon jól játszották a saját focijuk.
Azt is kijelentette, a Stamford Bridge-i munka talán nehezebb, mint amire számított, és nehéz volt megváltoztatni a játékosok mentalitását, akik egy más stílusú játékot játszottak, és trófeákat nyertek elődje, Antonio Conte alatt.
 
- Szerintem a focim együttműködés, szóval beszélnem kell a játékosaimmal, - folytatta a tréner. – Be kell vonnom őket a focimba, jobban, mint eddig. Valószínűleg valamit rosszul csinálunk, a sáb és az edző mindenekelőtt. Talán nem vagyok képes motiválni őket. Meg kell találnom a módját. Ez is része a munkámnak. De először a mentalitáson akarok változtatni, szóval ez egy hosszú út lesz.

 

Cimkék: chelsea , maurizio-sarri

Legfrissebb híreink


Élő eredmények