Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 05. 30. 16:31

Anglia - Komoly döntést hoztak meg a szigetországban.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a közeljövőben bejelentik, hogy bevezetik a téli szünetet az élvonalbeli bajnokságban.
 
Az FA ügyvezetője, Martin Glenn az angol sajtó szerdai információjára reagálva elmondta: az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal tartalmasabb tárgyalásokat folytattak a liga képviselőivel, ennek eredményeként pedig hamarosan bejelentik a bajnoki szünet versenynaptárba illesztését.
 
Az európai topbajnokságok közül egyedül a Premier League-ben nincs téli szünet. A tervek szerint az angol élvonal egyetlen hétvégére sem állna le teljesen – ellentétben a német, az olasz és a spanyol példával –, hanem megfeleznék a mezőnyt, és tíz-tíz csapat felváltva kapna egy-egy szabad hétvégét. A sűrű karácsonyi időszakot követően így kéthetes pihenőt biztosítanának a játékosok számára.
 

Az FA reményei szerint a szezon hátralévő részében a válogatott, valamint az európai kupasorozatokban még versenyben lévő klubcsapatok is profitálnak a változtatásból. 

 

Cimkék: anglia , labdarúgás

Legfrissebb híreink


Élő eredmények