Szerkesztő: Hatos Szabolcs | Sport365
2017. 09. 20. 09:31

Budapest – A játékos úgy érzi, kötelessége Chicagóban maradni.

A szeptemberi világbajnoki selejtezőkhöz hasonlóan a magyar válogatott két, októberi találkozóin, Svájcban és Feröer-szigetek ellen sem áll Bernd Storck szövetségi kapitány rendelkezésére Nikolics Nemajna – közölte az NSO szerda reggel.

 

„A két, szeptemberi mérkőzést azért mondtam le, mert a Chicagóra szerettem volna összpontosítani, és ez most, az alapszakasz végéhez és a rájátszás rajtjához közeledve sincs másként. Jelen helyzetben kötelességem itt maradni és segíteni” – nyilatkozta a lapnak a Chicago Fire együttesében futballozó Nikolics, aki az Egyesült Államokban már 18 gólnál jár, ezzel versenyben van a gólkirályi címért.

 

"Korábban mindig rendelkezésre álltam, bármikor hívtak, mentem, és ugyan bántott, hogy többnyire akkor is a kispadon ültem, amikor a klubomban egymás után rugdostam a gólokat, egy szót nem szóltam. Sohasem jutott eszembe, hogy lemondjam a válogatottságot, ha így tennék, szembeköpném magamat. Két-három hónap türelmet kértem Bernd Storcktól, aki korrekt volt, megértette érveimet. Aki azt gyanítja, harag van köztünk, téved, ha a kapitány számít rám, a következő selejtezősorozatban a rendelkezésére állok. Meglehet, egyesek szerint cserben hagyom a válogatottat, de ez akkor lenne így, ha meghatározó játékosként mondanék nemet. Legyünk őszinték, az elmúlt egy-két évben nem jutott nekem fontos szerep, nem éreztem azt a bizalmat, amelyet a klubjaimban. Sokat kaptam Magyarországtól és a magyar szurkolóktól, rettenetesen nehéz volt ezt a döntést meghoznom, ám ez egyszer a saját érdekemet néztem. Mindezért természetesen vállalom a felelősséget és az esetleges következményeket is, mindazonáltal hangsúlyoznám, nem kértem többet, csak türelmet. A portugálok elleni vereséggel eldőlt, hogy a válogatottnak sajnos már nincs esélye kijutni a világbajnokságra, Chicagóban viszont tehetek azért, hogy büszkévé tegyem az otthoniakat – érvelt a korábban a Videotont és a Legia Varsót erősítő gólerős csatár, aki elmondása szerint "szentül hiszi", hogy lesz még válogatott.

  

Nikolics Nemanja 2013 októberében, Hollandiában volt először tagja a nemzeti tizenegynek, azóta 23 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, három gólt szerzett. 

 

Messi négyszer, a Barcelona hatszor csapott le - Videó " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

Kiütéssel, 6-1-re nyert a hazai pályán játszó FC Barcelona az Eibar ellen kedd este a spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. A katalánok vezére a négygólos Lionel Messi volt. Néhány vendéghelyzet után a varázslat a 20. percben kezdődött, amikor az argentin zseni büntetőből vette be a rivális kapuját.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények