Szerkesztő: Bíró Ádám
2017. 10. 15. 14:49

Csányi Sándor szerint a legfontosabb feladat, hogy kijusson a válogatott a 2020-as Eb-re.

Détári Lajos, Illés Béla vagy éppen Telek András is pályára lépett az ukránok elleni öregfiúk-mérkőzésen, amely után Csányi Sándor MLSZ-elnök a DIGI Sport híradójának elmondta: a legfontosabb, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a lehető legjobb esélyekkel induljon majd neki a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb-selejtezőknek. Ez alapján dönt a szövetség Bernd Storck sorsáról. Sallói István konkrét javaslatokkal is szolgál, Tököli Attila szerint nem kell temetni a magyar focit.

 
"A várakozásokhoz képest alulteljesített a válogatott, főleg a Feröeren és az Andorrán elhullajtott pontok hiányoznak, de volt esélyünk itthon a svájciak ellen is itthon pontot szerezni, az utolsó percben kaptuk a számukra győzelmet jelentő gólt. Jövő kedden az MLSZ elnöksége ülésezik, megkértük a szövetségi kapitányt, hogy számoljon be erről a sorozatról. Meghallgatjuk a szakembereket, folyamatosan beszélünk a hozzáértőkkel, és utána meglátjuk, hogy milyen döntéseket kell hozni, hogy nagyobb esélyt lássunk arra, hogy 2020-ban itt legyünk az Európa-bajnokságon, Magyarországon" - nyilatkozta Csányi Sándor a Sport 24-nek.
 
Az egykori kiváló csatár Tököli Attila is véleményezte a mostani magyarfoci-helyzetet. "Mi, magyarok hajlamosak vagyunk mindig, mindenkit eltemetni. Nem kell. A helyükön kell kezelni a dolgokat. Nálunk sokkal magasabban jegyzett csapatok is kihullottak a selejtezőkön. Nem egyszerű kijutni sehová sem, sajnos ez így sikerült, reméljük, a következő ennél jobb lesz."
 
A hajdani 13-szoros válogatott támadó Sallói István konkrét javaslatokkal is szolgált. "Valahol értem a szurkolók csalódottságát, de reálisan is kell látni, hogy hol a helyünk. Az biztos, hogy a legfontosabb feladat a magyar labdarúgásban azt realizálni, hogy nincsen játékosunk a nemzetközi topligákban. Az utánpótlásképzést ebbe az irányba kell terelni. El kell felejteni az eredményeket, teljesen mindegy, mit játszik az U17, az U18, az U19, az a kérdés, van-e olyan játékosunk, akit be tudunk építeni a felnőtt fociba, és nemzetközi futballista lesz belőle. Én amióta élek, csak azt hallom, hogy jöjjenek a fiatalok, mert a magyar labdarúgás sohasem felel meg az elvárásoknak. De a fiatalok sem jobbak" – mondta a DIGI Sport állandó szakértője.
 
A magyar-ukrán találkozó apropója, hogy Ukrajna 25 éve Magyarország ellen játszotta első tétmeccsét. a mostani "visszavágón" fordított eredmény született, ezúttal keleti szomszédaink nyertek 3-1-re. Igaz, az ukránok meglehetősen szabadon értelmezték az öregfiúk jelzőt, több 40 év alatti játékost is bevetettek.
 
"Természetesen én is kíváncsi vagyok (az ilyen mérkőzésekre), hiszen ezeket a játékosokat láttam ennél nagyobb tétmeccseken is játszani, és nagyon örülök, hogy látom, megmaradt a technika, jól játszanak továbbra is" - mondta Csányi Sándor.
 

Legfrissebb híreink

23:17 - Messi beköszönt, 1 meccs után továbbjutott a Bayern NEMZETKÖZI FOCI
21:39 - Megvan a téli olimpia eddigi legjobb magyar helyezése EGYÉB SPORTOK
21:01 - Vérkészítményekre van szüksége a Sport TV szakkommentátorának MAGYAR FOCI
20:32 - NB II-es csapat cikizte ki a Debrecent a Magyar Kupában MAGYAR FOCI
20:01 - NB II-es csapat intézte a Magyar Kupában a Puskás Akadémiát MAGYAR FOCI
19:16 - NB I: változhat a tavaszi menetrend az időjárás miatt MAGYAR FOCI
18:38 - 20. Magyar Aranylabda: új díj kerül bevezetésre MAGYAR FOCI
18:01 - Ez meg mi? Agüero után Guardiola is balhézott - videó NEMZETKÖZI FOCI
17:01 - Aláírt: ő a Barcelona legújabb igazolása! NEMZETKÖZI FOCI
16:02 - Így alázzák az emberek a gyalázatos magyar sportolónőt EGYÉB SPORTOK
15:01 - A sztárcsatár olyat mondott, amin röhög a világ NEMZETKÖZI FOCI
14:01 - Hatalmas változás jön az olasz futballban! NEMZETKÖZI FOCI
13:02 - Kiakadás: az év balhéját élhette át Gulácsi - videó NEMZETKÖZI FOCI
12:01 - Brutális: majdnem szörnyethalt az olimpián a sportoló - videó EGYÉB SPORTOK
11:02 - "F......ó g..i vagy" - elkezdődött Kassai Viktorék pere MAGYAR FOCI
10:19 - Sokk: Agüero balhézott és megütött egy szurkolót - videó NEMZETKÖZI FOCI
09:18 - Ezzel a képpel üzent Hosszú Katinka - fotó ÚSZÁS
08:22 - Őszintén beszélt problémájáról Berki Krisztián - videó EGYÉB SPORTOK
07:47 - Keddi sportműsor és televíziós közvetítések EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények