2012. 09. 26. 12:34

Folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulója ma délután. A programban ma 23 mérkőzés szerepel. Pályára lép az Újpest, a Diósgyőr, a Ferencváros és a Haladás is.

A legérdekesebb összecsapásnak minden bizonnyal az esti Ferencváros - Szombathelyi Haladás találkozó ígérkezik. A játéknap leginkább várt összecsapásán Ricardo Moniz nem számít könnyű találkozóra, de éppen ezért egészséges önbizalommal felvértezett futballistákat akar a Ferencváros mezében látni.

"Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, többek között azért is, mert a Magyar Kupa lebonyolításának köszönhetően ebből a sorozatból egyszerűbben kijuthatunk az európai porondra, mint az NB I-ből. Az előző győzelemből kell erőt merítenünk, mert az elkövetett hibák ellenére jól játszottunk. A legutóbbi bajnokiján, az MTK ellen remekül szerepelt a Haladás, így nem szabad elbizakodottnak lennünk, de egészséges önbizalommal kell pályára lépnünk holnap." - mondta Ricardo Moniz a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzés kapcsán.

A másik öt mérkőzésen NB II-es csapatok ellen lépnek pályára NB I-es klubok. a legnehezebb dolga talán a Kaposvárnak lesz, amely a Gyirmót FC otthonába látogat. Prukner László nehéz összecsapásra számít: "Egy jó együttes otthonában lépünk pályára szerdán: kis túlzással vannak olyan játékosaik, akik egyedül több NB I-es mérkőzést játszottak, mint nálunk az egész csapat. Ők is szeretnének továbbjutni, és természetesen mi is. A mi dolgunkat eltiltások és sérülések is nehezítik, de szeretnénk elérni a célunkat. A Gyirmót néhány hete 0-0-s döntetlent játszott a Rákóczi második csapatával az NB II-ben, de abból a találkozóból nem lehet következtetéseket levonni a szerdai esélyeket illetően."

Különleges összecsapás lehet a Kazincbarcikai SC - Újpest FC mérkőzés is, hiszen a borsodi csapat kispadján Kiprich József irányítja a csapat munkáját hétfőtől. Az első mérkőzésén pedig az Újpest ellen bizonyíthatna rögtön, de a csapatot még Komlósi Ádám fogja irányítani: "Nyilván ott leszek a kispadon, de ezt a mérkőzést még a ,,beugró” Komlósi Ádám csinálja meg, vezényli le, hiszen pillanatnyilag ő jobban ismeri a csapatot, mint én. Személyiségemből adódóan természetesen azt szeretném, ha nyerni tudnánk, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ennek kicsi az esélye, hiszen mégiscsak NB I-es csapat ellen játszunk, és az Újpest várhatóan a legjobb keretével érkezik Barcikára. Mindettől függetlenül elvárás, hogy lássam a játékosok arcán az akaratot, az elszántságot, amit nem csak én remélek, hanem az a több száz szurkoló is, aki vélhetően kilátogat a meccsre."

Jos Daerden az újpestiek vezetőedzője a Kecskemét  elleni bajnoki sikert követően a kupában is nyerne: "Úgy gondolom, hogy minden első osztályú csapatnak célja a Kupa elhódítása, hiszen ez a legrövidebb út Európába – ez egyben a legnagyobb motiváció is. Minden évben vannak már az első fordulókban meglepetések – a bajnokságban jól szereplő MTK már ki is esett –, azért kell koncentrálnunk a meccs elejétől a végéig, hogy ne járjunk hasonlóan. Láttam felvételt a Kazincbarcikáról, tudom, hogy vannak élvonalbeli múlttal rendelkező játékosaik, valamint arra is készültünk, hogy mondjuk a pálya minősége nem lesz tökéletes – de ezek hozzátartoznak minden kupasorozathoz, alkalmazkodnunk kell a körülményekhez az első perctől kezdve. Lehetnek majd változások a kezdőben a hétvégéhez képest, de nem vagyok a rotáció híve, ennek szellemében állítom össze a szerdai csapatot."

LABDARÚGÁS
Magyar Kupa, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Kazincbarcikai SC ( NB II) - Újpest FC 15:30 ó
Orosháza FC (NB II) - Diósgőri VTK 15:30 ó
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) - Kecskeméti TE 15:30 ó
Veszprém (NB II) - MVM Paks 15:30 ó
Iváncsa KSK (megyei) - Dunaújváros PASE ( NB III) 15:30 ó
Bükkábrányi SC (NB III) - Nagybátonyi SC (NB III) 15:30 ó
Soltvadkerti TE (megyei) - Mórahalom VSE (NB III) 15:30 ó
Csanádpalota FC (megyei) - REAC (NB III) 15:30 ó
Velence SE (NB III) - Nagyatádi FC (NB III) 15:30 ó
KSK Jánosháza (megyei) - Szentlőrinc SE (NB III) 15:30 ó
Matonvásár SK (megyei) - Bölcske SE (megyei) 15:30 ó
Kecskéd KSK (megyei) - PVSK (megyei) 15:30 ó
Jászapáti VSE (NB III) - Dunakanyar-Vác ( NB II) 15:30 ó
Létavértes SC '97 (NB III) - Mezőkövesd-Zsóry (NB II) 15:30 ó
Vecsési FC (NB III) - Szolnoki MÁV FC (NB II) 15:30 ó
FC Tiszaújváros (NB III) - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (NB II) 15:30 ó
Csornai SE (NB III) - PMFC-MATIAS 15:30 ó
Petőházi SE (megyei) - ZTE FC (NB II) 15:30 ó
Balatonfüredi FC (NB III) - SVSE-GYSEV-Goldschmidt (NB II) 15:30 ó
FC Ajka (NB II) - Bajai LSE-Kaló-Méh (NB II) 15:30 ó
Felsőtárkány SC (NB II) - SzTK-Erima (NB II) 15:30 ó
Gyirmót FC Győr (NB II) - Kaposvári Rákóczi FC17 ó
Ferencváros - Szombathelyi Haladás FC 18 ó

Legfrissebb híreink


Élő eredmények