Szerkesztő: Puskás Attila
2011. 03. 05. 10:25

Csonka fordulóval indul a tavaszi idény az Alföld- és a Mátra csoportban. Előbbiben négy, utóbbi csoportban egy bajnoki mérkőzés halasztását kérték a csapatok a pálya alkalmatlansága miatt.

A Békés-megyei csapatokat egyformán sújtotta a hóesés. Az Alföld csoportban elmarad a Várfürdő-Gyulai Termál – Tököl VSK találkozó, az új időpont március 23., szerda 16 óra.  A Szarvasi FC – Tisza Volán SC mérkőzést április 6-án, szerdán 16.30 órakor, a Szabadkígyósi SC – Szolnoki Spartacus meccset április 27-én, szerdán 17 órakor pótolják.

Hivatalosan ugyancsak a pálya alkalmatlansága miatt kért halasztást a Jász Sport FC a Csepel FC elleni mérkőzésre. Ugyanakkor nem tudni, hogy egyáltalán indul-e a tavaszi idényben a jászberényi együttes. Hivatalos információja még a Bács-Kiskun megyei Labdarúgó Szövetségnek sincs. Nyári Ferenc, a szövetség versenyrendezési bizottságának tagja az nb3.hu-nak a szombati halasztás tényét tudta megerősíteni. Szerinte szerdáig meg kell szülessen a döntés, lévén jövő héten Kecskemétre utazna a Jász Sport FC. Az mindenesetre gyanús, hogy ennek az egy meccsnek nincs új időpontja.

Mivel a bajnoki mérkőzések felét lejátszotta a Jász Sport FC, visszalépése esetén az ellenfelek megtarthatják az ellenük szerzett őszi pontjaikat, tavasszal pedig minden csapat 3-0-ás gólkülönbséggel megkapja a mérkőzést.

A rossz hírek után nézzük a pályára lépő csapatokat. Rangadóval indul a 16. forduló, a második helyen álló Újbuda a negyedik Dabast fogadja. Az újbudai előny csak két pont, így a Dabas egy győzelemmel előzhet.

A sereghajtó Jánoshidai SE a Kecskemét II csapatát fogadja, nem tudjuk mennyire erősödött a télen a hazai csapat, de otthon akár meglepetést is okozhat. Vasárnap a Szolnok II fogadja a  hódmezővásárhelyieket, ez is jó mérkőzésnek ígérkezik, a vendégek egy bravúrral előzhetnek.

A Mátra csoportban is lesz egy elmaradó mérkőzés. A Monori SE – Hevesi LSC találkozót április 20-án 17 órakor pótolják.

Szombaton öt mérkőzésre kerül sor. A Rákosmente – RAFC találkozó kérdése, hogy a hazaiak ezúttal ki tudnak-e állni teljes csapattal és nem ismétlődik meg az őszről pótolt Balmazújváros elleni meccs kellemetlen helyzete, amikor is  a nyolc mezőnyjátékossal felálló Rákosmente a második félidő elején sérülések miatt hat főre fogyatkozott és emiatt le kellett fújni a mérkőzést. Vélhetően most ki tud állni a hazai csapat.

A második helyen álló Balmazújváros Gyöngyösre látogat, és mivel a Rákosmente elleni mérkőzés 3 pontját a szabályok szerint meg kell kapnia, ezért most az lesz a kérdés, hogy tartani tudja-e 7 pontos hátrányát a listavezető Eger mögött. Szerencsés esetben ez a hátrány akár négy pontosra is csökkenhet, ugyanis az Egri FC rangadóval kezd, a dobogós Tiszaújvárost fogadja. Hazai siker esetén egy nagy rivális kipipálva, ellenkező esetben olvadhat a magabiztos egri előny.

A helyzések alapján talán nem, de a kilencedik és a már kiesést jelentő 15. hely közötti 1 pont különbséget figyelembe véve kiesési rangadó lesz a 10. Balassagyarmat és a 12. Tura-Biotech USA mérkőzés.  Kellemetlen, 4-1-es pofonba szaladt bele a Putnok VSE múlt héten a Monor ellen őszről elmaradt mérkőzésen, így az ott elhullajtott pontokat most a kiesőjelölt Ózd ellen kell begyűjtenie.

Vasárnap játszik a Vasas II a Felsőtárkánnyal.  A vendég tárkányiak állnak az ominózus 9. helyen, és eddigi 16 pontjukhoz nagyon kellene újabb három. A szintén a kiesés elkerüléséért küzdő Dunakeszi a  dobogó felé igyekvő Salgótarjánt fogadja, hazai pályán az ilyen meccseken lehet bravúrt végrehajtani.

 

P. A.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények