Szerkesztő: Fritz Tibor
2010. 11. 05. 10:45

Az elmúlt hetek botlásait követően teljesen érthető, hogy Herédi Attila szerint élet-halál szinten fontos az Ajka elleni mérkőzés.

Alábbiakban a tatabanyafc.hu klubhonlap interjúját közöljük a csapat vezetőedzőjével, Herédi Attilával.

Herédi Attila vezetőedző bízik abban, hogy csapata végre elindul felfelé a hullámvölgyből és megszerzik a fiúk a három pontot. Egy esetleges győzelem sokat segíthetne a játékosokon, a csapaton és elindulhatnának ismét felfelé a tabellán.

- A múlt heti egy pont után, most már jó lenne hármat szerezni….
- Idáig is úgy készültünk minden egyes mérkőzésre, úgy álltunk hozzá, hogy három pontot szeretnénk. Ez sajnos különböző okok miatt nem sikerült… A legutóbbi hazai meccsünk a Gyirmót elleni volt, ami elfogadhatatlan. Úgy gondolom, ki lehet kapni 4 – 0 – ra egy csapattól, ha az annyival jobb, de ez után a meccs után saját magunkkal sem tudtunk elszámolni. Viszont a BKV meccs után azt mondom, azt az egy pontot, meg kell becsülnünk, mert végre tudtunk egymásért küzdeni, ami például a Gyirmót meccsen sem volt meg. Ha a három meccs egymás utáni történéseit nézem, akkor a Videoton II. ellen mi irányítottuk a játékot, kétgólos hátrányig. Utána estünk szét. A Gyirmót ellen sajnos ez sokkal hamarabb megtörtént. A BKV ellen pedig végig volt tartása a csapatnak. Ott objektív okok miatt nem tudtuk a támadó játékot, úgy csinálni, ahogy szerettük volna.

- Elég furcsa helyzet ez most…
- Aki a Tatabányában futballozik, annak bírnia kell a feszültséget és a nyomást. Ezzel nem lehet probléma. A fiúknak fel kell tudniuk vállalni azt, hogy ha nyerniük kell, akkor olyan energiákat kell mozgósítaniuk, amivel megnyerhetjük a meccset. Változatlanul azt hiányolom, hogy akik minőségileg tudnának hozzátenni az előre felé futballunkhoz, azok sajnos belekerültek egy olyan hullámvölgybe, amiből senki más nem rángathatja ki őket, csak saját maguk. Remélem, ez már most hétvégén megtörténik.

- Milyen lesz, milyen lehet a hét végi Ajka meccs?
- Az Ajka évek óta egy stabil élcsapat, egységes, régi motorosok. Sajnos Simkó úgy tűnik, megint hiányozni fog a csapatból. Talán annyi a pozitív hír, hogy Szalai felépült, elkezdte a labdás edzéseket. Ha nem is lesz száz százalékos, de már bevethető. Szeretnénk ismét úgy hozzáállni a mérkőzéshez, mint néhány fordulóval ezelőtt is, hogy mi irányítsunk, ne kelljen rohanni az eredmény után. Végre szeretném, ha nem kapnánk tizenegyest olyan döntő szituációban, amiből már pontok, mérkőzések mentek el…. Szeretnénk egyenlő feltételek mellett, dominánsan futballozni….

Legfrissebb híreink


Élő eredmények