Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 09. 04. 18:28

Kőkemény nyilatkozatot adott Mészöly Géza menesztése után.

Nehezen viselik Győrben a szurkolók a csapat gyenge szereplését (8 szerzett ponttal 11. az ETO), Mészöly Géza vezetőedző elküldése sem tudta csillapítani a kedélyeket. A Kisalföld ezért interjút készített Soós Imre ügyvezetővel, aki kemény válaszokat adott:
 
 
A szurkolók szívét keserűség tölti meg az ETO jelenlegi szereplése miatt. Mészöly mellett néhányan ezért Soós Imre menesztését is követelték a Csákvár elleni vereség után. Mondván, ő is hibás a rossz szereplésben, mert a feljutáshoz nem elég erős a győri játékoskeret.
Ez felháborító – vágja rá kendőzetlenül az ETO ügyvezetője. – Ennyi erővel a mosodás vagy a pályamunkás is felelős lehetne a rossz szereplésért, holott sem ők, sem én, de még a vezetőedző sem tehet arról, hogy a többszáz NB I-es mérkőzést a lábában tudó játékos két méterről nem találja el a kaput, vagy az ellenfél tizenhét éves támadója hülyét csinál a védőinkből. A keret kialakítása nem az én feladatom, ráadásul az ügyvezetői teendők tíz-tizenkét órát felemésztenek naponta, így sem időm, sem egyéb kapacitásom nincs ezzel foglalkozni.
 
A rossz szereplésnek a klubnál eddig egyetlen vesztese van, Mészöly Géza vezetőedző, de úgy tűnik, a játékosok nem ússzák meg ennyivel.
A futballistáink akkor nagyon profik, amikor a szerződésükről van szó, de ez a mentalitás később már nem mutatkozik meg a teljesítményükben – folytatja Soós Imre. – Velük szemben egyetlen eszköz, amit érvényesíteni lehet, az a pénzbüntetés. Ezt meg is tesszük. Itt kell szólnom Völgyi Dániel esetéről, aki az ETO legutóbbi bajnokcsapatának tagja volt, nálunk egy klubikon. A Siófok elleni meccsen felelőtlen viselkedése miatt kiállították és az MLSZ öt mérkőzésre eltiltotta. Legközelebb csak október közepén léphet pályára. Természetesen addig csökkentjük a jövedelmét. Mészöly Géza ugyan teátrálisan kiküldte őt az öltözőből, de ez nem jelenti azt, hogy már ne tartozna az első csapat keretéhez.
 
Kéthetes szünet következik a bajnokságban. Kérdés: hogyan tovább?
A csapat edzéseit a tulajdonos döntése értelmében Király József, az eddigi pályaedző vezeti – mondja Soós Imre. – Az A licenccel rendelkező megbízott szakember ismeri a mezőnyt, korábban Mosonmagyaróváron vezetőedzőként is bizonyított. A szabályok értelmében egyébként a klubnak hatvan napja van arra, hogy kinevezze az új vezetőedzőt.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények