Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 09. 25. 07:16

Különleges gyógymóddal térhet vissza.

A Budafok játékosa, Gubacsi Zoltán súlyos sérülést követően próbál visszatérni a pályára. A futballista állapotáról az NB II-es klub írt egy cikket, amit változtatás nélkül közlünk.
 
Jól halad fiatal védőnk, Gubacsi Zoltán rehabilitációja, aki augusztusban szenvedett súlyos térdsérülést, februárban pedig már visszatérne a pályára.
 
“Egy edzésen történt” - emlékezett vissza a sérülés pillanatára 22 éves védőnk. “Egy az egy elleni párharc volt, ellöktek és beleléptem egy gödörbe… Sajnos kiment a térdem, később pedig kiderült, hogy a keresztszalagom teljesen elszakadt, míg az oldalszalagom részlegesen.”
 
A műtét után kezdetét vette a rehabilitáció időszaka, amelynek első négy hetét Gubacsi Zoltán egy speciális rögzítőben, illetve mankózva töltötte. Két hete viszont már nincs szüksége a “kiegészítőkre”, ami azt jelzi, hogy játékosunk felépülése egy újabb fázisba lépett. “Naponta kétszer-háromszor edzem. Hetente egy alkalommal a gyógytornásszal. Ő elmondja, hogy otthon milyen feladatokat kell csinálnom. Ezek többnyire combfeszítő és nyújtó gyakorlatok, melyeknek az a célja, hogy a combizmom újra megerősödjön” - mondta védőnk.
 
Gubacsi Zoltán emellett egy különleges edzést is beiktat a programba a minél gyorsabb felépülés érdekében. Ez a kaatsu, egy speciális japán technika, melynek lényege, hogy a sportoló a különféle gyakorlatokat a végtagjaira, például a combjára helyezett pántokkal végzi és ezek vértolulást eredményeznek az adott testrészen.
 
“Krioszaunába is járok, hiszen a hidegterápia szintén hozzájárul ahhoz, hogy a rehabilitáció folyamata lerövidüljön” - fogalmazott Gubacsi, aki tavasszal 12 mérkőzésen lépett pályára és abban bízik, hogy minél hamarabb csatlakozhat társaihoz. “A doktor úr szerint összesen hat hónapot vesz igénybe a felépülésem, ami azt jelenti, hogy ha midnen a tervek szerint halad, februárban már teljes értékű munkát végezhetek.”
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények