Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 02. 24. 18:24

Jó kis mérkőzésekre van kilátás.

 Vasárnap kezdődnek a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as idényének tavaszi fordulói. A 22. fordulót játsszák.
 
DOROG–BUDAÖRS
(Dorog, 14.00)
 
A dorogiak, akik nagy bravúrral nyertek kedden a DVSC ellen a Magyar Kupában, a tizenkettedik, a budaörsiek a kilencedik helyen állnak a tabellán, de mindössze két pont köztük a különbség. A dorogiak megszerezték a Diósgyőrtől a korábban Kecskeméten is az élvonalban szerepelt Kitl Miklóst, valamint a szintén élvonalbeli rutinnal is rendelkező, legutóbb a Kozármislenyben szerepelt Városi Viktort. Hauser Dániel és Kamarás György távozott. A Budaörs nem számíthat tavasszal Bese Balázsra, Horváth Rolandra és Wild Tamásra, viszont öt játékos is érkezett: Adamcsek Máté, Demjén Patrik és az Ausztriából hazatért Gémes László kölcsönbe, Fényes Szabolcsot és Palincsár Martint meg is vette a klub. A korábbi korosztályos válogatott kapus, Demjén Patrik 2017 tavaszán éppen a Dorog kölcsönjátékosa volt.
 
SOROKSÁR SC–BUDAFOKI MTE
(Soroksár, 14.00)
 
A soroksáriak a tizenharmadik, a budafokiak a tizennyolcadik helyről várják a folytatást. A sárga-feketék, kihasználva a Ferencvárossal való jó kapcsolatukat, három olyan játékost is kölcsönvettek, aki korábban az élvonalban is játszott már a zöld-fehéreknél: Csernik Kornélt, Kundrák Norbertet és Popov Patrikot. Közülük az előző ősszel Csernik szerepelt a legtöbbször az OTP Bank Ligában, hatszor. Pergel Bence Szentlőrincre távozott. A budafokiaktól elment Nagy Tamás, s a tavaly tavasszal még a Honvéd bajnokcsapatában szerepelt Dusan Vasziljevics, Kerekes Krisztián pedig visszatért a kölcsönadás végén Debrecenbe. Erősítést a salgótarjáni Gubacsi Zoltán, az MTK-tól kölcsönvett Forgács Péter, valamint a legutóbb Sopronban megfordult Kokenszky Norbert és Micsinai Miklós jelenthet, utóbbi tizenegy mérkőzést játszott ősszel a Kazincbarcikában
 
KAZINCBARCIKA–SZOLNOKI MÁV FC
(Tiszaújváros 14.00)
 
A Szolnok a tizedik, a Kazincbarcika a tizenegyedik helyen áll, mindkettőnek 28 pontja van. A barcikaiak elengedték Burics Andrást, Gábor Pétert és Micsinai Miklóst, illetve lejárt Varga Márkó kölcsönszerződése. Érkezett Fila Károly Romániából, Gábor Lukács pedig Salgótarjánból. Két élvonalbeli klubból is kölcsönvett a Kazincbarcika egy-egy játékost, Murai Márkot a Mezőkövesdtől, Orovecz Ádámot pedig a Balmazújvárostól. Utóbbi szerepelt ősszel két meccsen az OTP Bank Ligában. A szolnoki „vasutasok” kerete alig változott, senki sem távozott, s csak ketten érkeztek, Bonivárt Erik a Balassagyarmati VSE-től, illetve (kölcsönbe) Csirmaz István Mezőkövesdről. Csirmaz kétszer játszott az NB I-ben is ősszel.
 
SZEGED 2011–GROSICS AKADÉMIA–VÁC FC
(Gyula, 14.00)
 
Goran Kopunovics vette át Supka Attila helyét az akadémistáknál. Hat új játékos került a keretbe, Kertész Tamás Zalaegerszegről, Tamaskó Ádám Siófokról érkezett, s a klub kölcsönvette Bódis Istvánt (Balmazújváros), Fejős Áront (Paksot), Rózsahegyi Dominikot (Bp. Honvéd-MFA) és Tóth Levente Milánt (MTK). Kertésznek, Fejősnek és Bódisnak is van már NB I-es mérkőzése. Tóth Mosonmagyaróváron játszotta végig az őszi idényt. A Vácnál viszonylag nagy volt a téli mozgás, Lassú Zsombor (Videoton II) és Szekszárdi Tamás (Pénzügyör) érkezett, s a klub kölcsönvette Kiliti Róberet (Paks) és Heerenveent is megjárt, rutinos Varga Szabolcsot (MTK). Távozott Földi Máté, Havasi Dániel, Króner Martin, Nagy Sándor, Niedermüller Ákos és Rása Gergő.
 
SOPRONI VSE–CEGLÉDI VSE
(Sopron, 14.00)
 
A Sopron az utolsó helyről próbál a mezőny után eredni, a ceglédiek a hatodik helyen állnak. A Hűség városának csapatát Bekő Balázs irányítja a következő másfél évben, a korábbi élvonalbeli játékos legutóbb a Győri ETO-nál dolgozott. Ágh Zoltán, Varga Szabolcs és Kulcsár Kornél távozott, Kokenszky Norbertnek lejárt a kölcsönszerződése, továbbállt Heinrich Márk és Winkler András is. Hét új játékossal bővült a keret, Kunsági Roland és Varga Róbert, két rutinos játékos Győrből, Czingáber Máté a Vasastól, Szabó Ádám az MTK-tól, Szabó Viktor éppen a Ceglédtől érkezett. Kitl Krisztián kölcsönvették a soproniak a Diósgyőrtől. A ceglédieket elhagyta Farkas János, Heffler Tibor, Szabó Viktor és Törtei Tamás, csupán ketten érkeztek, a korábbi budaörsi Wild Tamás és a Zalaegerszegtől kölcsönvett Ágoston Donát.
 
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Mosonmagyaróvár, 14.00)
 
A Mosonmagyaróvár a 15. helyen áll, a Csákvár a tizenkilencedik, öt pont a két gárda között a különbség. A hazaiaknál nagy mozgás volt a télen, Bakos Bence, Eszlátyi István, Heinrich Márk, Kulcsár Kornél, Maly Dominik és Winkler András érkezett, Eszlátyi Istvánnak az előző idényekből 23, Kulcsár Kornélnak 70 élvonalbeli mérkőzése van, utóbbi három és fél év után tér vissza az OTP Bank Ligába. Távozott Bohner Roland, Deéry Ármin, Hajós Krisztián, Juhász György, Karacs Péter, Laki Balázs, Tarczy Pál és Tóth Levente is. A Csákvárhoz igazolt Bobál Gergely, Hermány Bence, Király Botond, Tamás Nándor és Bokros Szilárd.
 
MTK BUDAPEST–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Hidegkuti Nándor Szadion, 15.00)
 
A két, a Magyar Kupában a héten sikerrel szerepelt együttes közül a kék-fehérek vezetik a Merkantil Bank Liga tabelláját, a lila-fehérek a harmadik helyen állnak, igaz, tizenöt pontos hátránnyal. Az MTK keretébe csak Bese Balázs tért vissza, a fiatalok közül Demjén Patrik, Forgács Péter, Lustyik Levente, Palincsár Martin, sőt a rutinos Varga Szabolcs is kölcsönbe került, Szabó Ádám Sopronba igazolt. Lustyik, aki az NB III-as csapatban játszott, éppen a Békéscsabához került. A viharsarki gárda rajta kívül Hursán Györgyöt szerezte meg, kölcsönbe. A védő az 1860 München amatőrjeitől tért haza. Eszlátyi István Mosonmagyaróvárra ment, ugyancsak kölcsönbe. .
 
ETO FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Győr, 17.00)
 
Az ETO a hetedik helyen áll, az ősz végére összeálló Siófok a tizenhatodik. A kisalföldiektől Kiliti Róbert és druszája, Varga Róbert távozott, a rutinos, egy híján hatvan NB I-es meccset játszó Koszó Balázs Zalaegerszegről, Daru Bence Paksról érkezett, utóbbi kölcsönbe. A Siófok megszerezte  kölcsönbe Balázs Zsoltot (ZTE), valamint megvette Benke Andrást (Kubala Akadémia), Lénárt Andrást (Videoton II), Nemes Milánt (DVTK) és Vólent Rolandot (Balmazújváros). Utóbbi három meccsen játszott ősszel az OTP Bank Ligában. Távozott a Balaton-parti klubból Erőss Csaba (Veszprém), Kis Tamás (Veszprém),Tamaskó Ádám (Szeged 2011), Tóth Barna (Monor), Milan Szenics visszatért Szerbiába.
 
ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA FC
(Zalaegerszeg, 17.00)
 
A ZTE nagy csalódással, csak a tizennegyedik helyet elfoglalva zárta az őszi idényt, a Kisvárda ezzel szemben nagyon jól áll, második, éppen tíz ponttal előzi meg a harmadik helyezett Békéscsabát. Az egerszegiek szinte új csapatot építenek, megvették Devecseri Szilárdot (Haladás),  Hudák Martint (Puskás Akadémia),  Kovács Ádámot (Balmazújváros) és Kovács Zoltánt (Újpest), kölcsönvették Fodor Ákost (Kisvárda), Jelena Richárdot (Paks)és Lencsés Balázst (Videoton II), visszatért a kölcsönadásból Króner Martin. Távozott ellenben Ágoston Donát, Balázs Zsolt, Tomás Dubek, Kertész Tamás, Kretz Bálint, Koszó Balázs,Szabó Marek és Végh Gábor is. A Kisvárda kölcsönvette Soós Dávidot a Honvéd akadémiájáról, s megszerzett három rutinos játékost, Jánvári Gábort (Haladás), Rados Proticsot (FK Macsva Sabac), és a legutóbb Mezőkövesden szerepelt Marek Střeštíket. Erdélyi Botond visszatért Kispestre, s nem tagja már a keretnek Ivan Vezdel, valamint az éppen a ZTE-nek kölcsönadott Fodor Ákos sem.
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–GYIRMÓT
(Nyíregyháza, 17.00)
 
A Nyíregyháza az őszi idény végére visszatért az élmezőnybe, negyedik, a Gyirmót, hárompontos hátránnyal, a nyolcadik. A szabolcsiak elengedték Hermány Bencét (Csákvár), Kónya Márkot és Rudolf Gergelyt (Balmazújváros), Máté Pétert, illetve kölcsönadták Nyírbátorba Bíró Dominkot és Csernák Martint, illetve Cigándra Horváth Ferencet és Szegedi Bencét. Érkezett Fülöp Gergő (RKSK), Hornyák Marcell (Nyírbátor), és kölcsönbe Csilus Ádám (Puskás Akadémia), valamint a Videotonból Szabó Bence. A Gyirmót lemondott Róbert Janóról, Simon Andrásról és Szőcs Lászlóról. Megszerezte ellenben Horváth Rolandot (Budaörs), Laki Balázst (Mosonmagyaróvár), Szilvási Péter (DVSC) és Villám Balázst (Bp. Honvéd).
 
Cimkék: nb2

Legfrissebb híreink

22:45 - Vb-2018 - Góllövőlista NEMZETKÖZI FOCI
22:07 - Neymarék lemásolták Messiéket - videó NEMZETKÖZI FOCI
21:37 - Rali Eb - Herczigék ismét őarádéztak, ezúttal Cipruson AUTÓ-MOTOR
20:56 - Picit odaszúrt a mexikói szövetségi kapitány Németországnak NEMZETKÖZI FOCI
20:46 - Vagány ígéretet tett a német szövetségi kapitány a vereség után NEMZETKÖZI FOCI
18:58 - Hősies Mexikó leckéztette meg Németországot - videó NEMZETKÖZI FOCI
17:58 - Maradona nyilatkozott a trollkodásáról NEMZETKÖZI FOCI
16:21 - Tenisz: Federer újra a világ legjobbja! TENISZ
16:10 - Vb: bombagól döntött a Szerbia-Costa Rica meccsen - videó NEMZETKÖZI FOCI
14:57 - Kamion Eb: Kiss Norbert újra örömet okozott a drukkereknek AUTÓ-MOTOR
14:46 - Vb: történelmi esemény a Szerbia-Costa Rica meccsen NEMZETKÖZI FOCI
13:54 - Vb: rossz hír érkezett a belgák sztárjáról NEMZETKÖZI FOCI
13:20 - Ökölvívás: ilyen hihetetlen kiütést sem látunk gyakran - videó KÜZDŐSPORTOK
12:25 - Kézilabda: távozott a szegediek húzóembere KÉZILABDA
11:59 - Majdnem meghalt a brazil válogatott klasszisa NEMZETKÖZI FOCI
10:53 - Óriási dráma: véget ért a futballista számára a vb NEMZETKÖZI FOCI
10:22 - Magyar futballistáról áradoznak Amerikában - videó NEMZETKÖZI FOCI
09:09 - Széttrollkodta Maradona Messiék meccsét - videó NEMZETKÖZI FOCI
08:14 - Fucsovicsék nem éltek az eséllyel; Federer újra világelső! TENISZ
05:00 - Vasárnapi sport: pályán a németek és a brazilok a vb-n! EZT LÁTOD ÉLŐBEN
22:53 - Öngól és tizenegyes: hiába Nigéria szép meze - videó NEMZETKÖZI FOCI
22:06 - Ibra megint ellopta a show-t a vb-n, durván beszólt NEMZETKÖZI FOCI
21:27 - Hosszú Katinka győzött és komolyat üzent - fotó ÚSZÁS
20:43 - Korábbi NB I-es fellegvárak jutottak fel az NB III-ba! MAGYAR FOCI
20:00 - Újabb videóbíró, nagy perui dráma, dán öröm - videó NEMZETKÖZI FOCI
19:11 - BRÉKING! Szurkolók közé hajtott egy taxi Moszkvában NEMZETKÖZI FOCI
19:07 - Óriási csavar: Neymar klubot vált, de nem a Realba megy! NEMZETKÖZI FOCI
18:19 - Nem sikerült túl jól a magyaroknak a vívó-Eb nyitánya EGYÉB SPORTOK
17:40 - Fontos magyar szereplői voltak Messiék meccsének - fotó NEMZETKÖZI FOCI
16:57 - Messi volt a bűnbak, Izland csodát tett - videó NEMZETKÖZI FOCI
16:00 - Tour de France: szomorú hír a franciáknak EGYÉB SPORTOK
15:26 - Kamion Eb - Kiss Norbert parádézott a Hungaroringen AUTÓ-MOTOR
14:47 - Bajnokcsapattól igazolt focistát a Ferencváros! MAGYAR FOCI
13:59 - Kellett a technika segítsége is a francia győzelemhez - videó NEMZETKÖZI FOCI
12:59 - Hosszú Katinka nyert Barcelonában, majd Monacóból bejelentkezett ÚSZÁS
12:11 - Ronaldo reakciója a mesterhármasa után NEMZETKÖZI FOCI
11:16 - Nyolc játékos került ki a magyar válogatott keretéből VÍZILABDA
09:47 - Női röplabda Európa Liga: Ezüstérmes magyar reakciók a hősöktől RÖPLABDA
09:01 - Ronaldo kecskéző gólörömmel üzent a kecskéző Messinek - képek NEMZETKÖZI FOCI
08:11 - NB III-as osztályozók: ma rendezik meg a visszavágókat MAGYAR FOCI
07:21 - Szombati sport: Messi és Griezmann is bemutatkozik a vb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN
22:59 - Ramos elárulta, milyen a légkör a spanyol válogatottnál NEMZETKÖZI FOCI
22:21 - Putyin trollkodott, miközben embereket lőhetnek le a vb-n NEMZETKÖZI FOCI
22:02 - BRÉKING! Griezmann bejelentette, hol folytatja karrierjét NEMZETKÖZI FOCI
21:47 - Elsírta magát a Real új edzője a bemutatása során - videó NEMZETKÖZI FOCI
21:27 - Ez már biztató: Hosszú Katinka újra a régi! ÚSZÁS
20:50 - Fordulat: újabb hír érkezett Szalah játékáról NEMZETKÖZI FOCI
20:05 - Nagy verést kapott Fucsovics Márton TENISZ
19:25 - Rendkívül látványosan indult a világbajnokság - fotók NEMZETKÖZI FOCI
19:02 - Kezdésnek alázás: meseszép gólok az oroszoktól - videó NEMZETKÖZI FOCI
18:45 - Putyin vs. sejk: máris megvan a vb pillanata - videó NEMZETKÖZI FOCI
17:44 - Óriási balhéval indult a világbajnokság - videó NEMZETKÖZI FOCI
16:57 - Belehúz a Real: brazil klasszis igazol Madridba! NEMZETKÖZI FOCI
15:32 - Marokkó nem adja fel, újabb vb-re pályáznak NEMZETKÖZI FOCI
14:26 - Labdarúgás: többen is távozhatnak a bajnoktól! MAGYAR FOCI
13:48 - Átigazolás: a Bayern sztárjára pályázik az MU NEMZETKÖZI FOCI
13:05 - Kosárlabda: világklasszist gyászol a világ KOSÁRLABDA
12:12 - Kézilabda: újabb klasszist igazolt a Veszprém KÉZILABDA
12:06 - Sztárigazolásra készül a Real új trénere NEMZETKÖZI FOCI
11:49 - Foci-vb: újabb komoly bejelentéseket tettek a spanyolok NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Labdarúgás: óriási balhé tört ki a meccsen - videó NEMZETKÖZI FOCI
10:27 - Ökölvívás: eldőlt, mikor rendezik az év meccsét! KÜZDŐSPORTOK
09:56 - Foci-vb: elképesztő dologra számítanak Neymarék NEMZETKÖZI FOCI
09:01 - Leekens két utódjelöltjéről jelentek meg információk MAGYAR FOCI
08:16 - Eldőlt, kizárhatják-e a spanyolokat a világbajnokságról NEMZETKÖZI FOCI
07:55 - Csütörtöki sport: rajt a foci vb-n, Le Mans-i selejtező EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények