Szerkesztő: Szendrei Zoltán
2016. 10. 18. 12:38

Letelt az eltiltásuk, így visszatérhetnek a futballpályákra a bundaügyben érintett játékosok.

 
A Magyar Labdarúgó Szövetség nemrég három évben maximalizálta az eltiltás lehetséges időtartamát, így visszatérhetnek a pályára a 2011-es bundabotrányban bűnös magyar labdarúgók!
 
A bundabotrány 2011 júniusában robbant ki, labdarúgók és bundaszervezők csuklóján kattant a bilincs, az ügyészség pedig végül közel ötven személlyel szemben, hat büntetőügyben emelt vádat. A hatóságok tizenegy NB I.-es bajnoki mérkőzést, valamint Ligakupa-meccseket vizsgált. A fogadási botrány egyik magyarországi melegágya a REAC volt, de voltak elcsalt mérkőzései a Siófoknak és a Diósgyőrnek is. A bundaügy még mindig nem zárult le. A játékosok egy része megbánta tettét, a többség azonban ártatlannak vallotta magát. Egyelőre az elsőfokú ítélet született meg 2016 márciusában: a Fővárosi Törvényszék felfüggesztett börtönbüntetéseket, pénzbírságokat és vagyonelkobzást rótt ki a bűnösökre.
 
"A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése úgy döntött, hogy időhatár megállapítása szükséges ezekben az ügyekben, hiszen vannak olyan eljárások, amelyek öt-hat évvel ezelőtt indultak és még mindig nincs jogerős ítélet. Nem lehet hosszú éveken keresztül bizonytalanságban tartani sportolókat vagy sportvezetőket azért, mert nincs meg a jogerős ítélet. De ha később megszületik a jogerős ítélet, akkor meg lehet tenni a szükséges lépéseket" - nyilatkozta az M4 Sportnak Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. Sokak szerint a szövetség a későbbi esetleges kártérítési igények megelőzése miatt döntött így.
 
Az ügy egyik érintettje, a korábban a Fehérvárban, a Honvédban, a REAC-ban és a Győri ETO-ban futballozó Pomper Tibor kitörö örömmel fogadta a döntést, állítása szerint már meg is keresték egy csapattól.
 
Domonyai László, az MTK klubigazgatója a Sport7főben azt mondta, hogy a kék-fehérek semmiképpen nem igazolnának le olyan játékost, aki korábban bundázott. "Én nagyon szörnyűnek tartom a sportban a doppingot is, miközben az arról szól, hogy én legyőzzelek téged. Ez még durvább, mert itt ki kell hogy kapjak. Azzal értek egyet, hogy aki ilyen vétséget követ el, az többet ne sportolhasson. Becsapja az edzőit, a szurkolóit, gyakran a csapattársait és legfőképpen a sport szellemiségét. Még ha a szabály meg is engedi, klubvezetőként nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy más is befogadja őket az NB I.-be."
 
Cimkék: labdarúgás , nb1 , bunda

Legfrissebb híreink


Élő eredmények