Szerkesztő: Nagy Zsolt
2017. 11. 20. 13:23

Az új stadion alkalmas rá, de a döntés nem a szombathelyieken múlik.

Az új Haladás-stadion november 8-i megnyitása óta több hír is napvilágot látott arról, hogy a létesítmény még nem teljesen készült el. Az a kérdés is felvetődhetett, hogy meg lehet-e rendezni a szombathelyi csapat Ferencváros elleni, november 25-i bajnoki meccsét, amelynek a tervek szerint már az új aréna ad otthont. A kérdés azért is aktuális, mert az öt nap múlva esedékes találkozóra még nem kezdődött el a jegyárusítás. Az ügyben Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

„Szombaton megegyeztünk az üzemeltető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-vel a stadion használatáról, így a Ferencváros elleni mérkőzésünket már az új stadionban rendezhetjük, meg, illetve ha az időjárás engedi, akkor egy edzést is tarthatunk a stadionban a mérkőzés előtt. Most, a megegyezést követően hivatalosan is kérjük a Magyar Labdarúgó-szövetséget, hogy Szombathelyen rendezhessük meg a mérkőzést. Mivel a pályabejárás korábban már megvolt, úgy gondolom, ennek nem lesz akadálya, már csak az adminisztráció van hátra” – nyilatkozta a sportvezető.

A szurkolókat persze az egyik leginkább foglalkoztató kérdés, hogy mikor kezdhetik el megvásárolni a meccsre szóló belépőjegyeket. „Ez is az adminisztrációtól függ, illetve a jegyárusítás nem a klub, hanem az üzemeltető feladata, de bízunk benne, hogy akár már a mai nap folyamán elkezdődik” – fogalmazott a sportvezető.

Tóth Miklóstól megtudtuk, hogy az üzemeltetővel kötött egyezség két mérkőzésre szól, vagyis a Ferencváros elleni találkozón kívül az idei másik hazai meccset, a Haladás–Videoton találkozót is az új stadionban rendezhetik meg december 9-én, és ugyanúgy a meccs előtt egy edzést is tarthatnak a létesítményben, ha az időjárás ezt lehetővé teszi.

A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. a szombathelyi önkormányzat tulajdonában van, de a város már kiírt egy pályázatot a stadion üzemeltetésére, és a tavaszi szezonra már az új üzemeltetővel kell megegyezni a klubnak.

Nyilasi benne látja Gera utódját " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

Nem a magyar élvonalban futballozik.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények