Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 04. 11. 17:44

A klub szurkolói egyszer már tiltakoztak a tervek ellen

A kivitelezést a Market és a KÉSZ Zrt. végzi, rajtuk kívül más nem is pályázott. A szerződést március közepén aláírták, a munkálatok már meg is kezdődtek. 2016 februárjában jelent meg a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat, ami a Vasas létesítményfejlesztési programjára 2016-2020 között 7,5 milliárd forintot irányoz elő - írta az atlatszo.hu.
 
2016 novemberében elkezdődött az Illovszky Rudolf stadion bontása. Markovits László, a Vasas SC elnöke akkor azt nyilatkozta, hogy az új létesítmény 2018 első felében fog elkészülni.
 
2017 januárjában a Vasas szurkolói nyílt levélben reklamáltak, hogy túl kicsi lesz az új stadion.

Az MLSZ elnöke elárulta, kijutunk-e a vb-re " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

 
“Ne variáljanak – egyből a legjobbat, a legkorszerűbbet építsék meg nekünk is.”
2017. március 16-án, a klub 106. születésnapján a Vasas aláírta a kivitelezési szerződést a Market Zrt. és a KÉSZ Építő Zrt. konzorciumával.
 
2017. április 8-án megjelent az EU-s közbeszerzési értesítőben is a döntés. Az új Vasas-stadion nettó 5,24 milliárd forintba kerül. A Vasas előzetesen 5,5 milliárdra becsülte a beruházást, vagyis a tervezettnél olcsóbb lesz. Bár nyílt eljárás volt, csak a Market-KÉSZ duó pályázott a kivitelezésre, tehát nem volt verseny.
 
Az UFEA III-, MLSZ B-kategóriás, fűthető gyepű stadion lelátóin a hivatalos tájékoztatás szerint legalább 5 ezer férőhely lesz.
Cimkék: vasas

Legfrissebb híreink


Élő eredmények