Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 06. 19. 10:06

Nagyon komoly határozat az MLSZ-től!

 

A december 15-i zárás után már február 2-án folytatódik a labdarúgó NB I 2018–2019-es idénye, és az is eldőlt, hogy hétvégén is rendeznek Magyar Kupa-mérkőzéseket – derül ki a Magyar Labdarúgó-szövetség közleményéből.

 

A döntés hátterében az áll, hogy az NB I-es bajnokság téli szünete rendkívül hosszú volt. A mérkőzések nélküli időszak megtörte a csapatok felkészülését, negatív hatással volt a teljesítményre. Az MLSZ az elmúlt években fokozatosan rövidített a szüneten, de amíg nem volt minden stadionban pályafűtés, nem volt játékra alkalmas gyep a stadionokban télen. 2018 nyarára – a télen alácsövezendő Szusza Ferenc Stadion kivételével – minden OTP Bank Liga-klubnak lesz megfelelő fűtése, így a létesítményekben a leghidegebb időszakban is lehet majd meccset rendezni. A magyarországi szünet hossza hasonló lesz a lengyel bajnokságéhoz, és rövidebb lesz, mint például az osztrák Bundesligáé. A rövidebb téli szünet lehetővé teszi, hogy már május 19-én befejeződjön a bajnokság, ami lehetőséget teremt a nemzetközi kupákban szereplő együttesek tartalmasabb felkészülésére.

A szurkolókat érintő újdonság, hogy a Magyar Kupa hatodik fordulójának eseményei hétvégére kerülnek. Ez az a kör, amelyikben az NB I-es csapatok csatlakoznak a mezőnyhöz, így az alacsonyabb osztályú klubok hétvégén fogadhatják patinás riválisukat. A nevezések lezárása után, június utolsó napjaiban alakul ki az új idény sorsolása, pontos menetrendje.

 

Cimkék: mlsz , magyar-foci

Legfrissebb híreink


Élő eredmények