2010. 09. 01. 13:32

Ma este két mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB I-ben: az 5. forduló záró mérkőzésén a Győri ETO lesz a Ferencváros vendége az Albert-stadionban, míg Zalaegerszegen a Lombard Pápa vizitál – néhány héten belül immár másodszor; emlékezetes, a 3. fordulóbeli találkozójuk vihar miatt félbeszakadt.

Bár a két zöld-fehér csapat mérkőzéseinek mérlege meghatározó ferencvárosi fölényt mutat (a Fradi múzeuma 60 FTC-győzelmet, 30 döntetlent és 33 vereséget tart nyilván), és a fővárosiak az elmúlt idényben is ama kevesek közé tartoztak, akik legyőzték a bronzérmesként végző ETO-t, az utóbbi évek erőviszonyai legalább kiegyenlített mérkőzést ígérnek.

Egyik csapat sem a legjobb összeállításában lép pályára: a fővárosiaktól a műtét után lábadozó Dragóner Attila, valamint a két eltiltott, Rodenbücher István és Szrdjan Sztanics hiányzik majd, míg a győriek három sérültet, Ji-Paranát, Lazar Sztanisicset és Mihai Nicorecet nélkülözik majd.

Külön érdekessége a mérkőzésnek, hogy a győriek kispadján az a Pintér Attila ül, aki annak idején hosszú éveken át alapjátékosa volt a Ferencvárosnak, és a klub eddigi utolsó bajnoki címe az ő edzősködése idején született.

Noha Pintér furcsa körülmények között, pereskedés közepette volt kénytelen távozni, nem valószínű, hogy a Fradi-tábor úgymond „megtalálná" – a szakember mellesleg hagyományosan kerüli a múltidézést a volt csapata elleni mérkőzéskor.

„Nagyon sok és komoly gondunk van, de ezek ellenére szeretnénk eredményesek lenni az Üllői úton. A rendelkezésre álló játékosoknak át kell érezniük a meccs fontosságát, és mindent meg kell tenniük a sikerért" – idézi a Kisalföld a szakember szűkszavú nyilatkozatát.

A ferencvárosi oldalon is van valaki, akinek számára speciális lesz a szerdai meccs: Józsi György nyárig Pintér Attila csapatát erősítette. A középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, Prukner László „kikérdezte" őt a győriekről, és reméli, tanácsai elősegítik új csapata győzelmét.

„Bár a győriek elleni taktikát nem árulhatom el, nem mondok újat azzal, hogy a támadásokra helyezzük a fő hangsúlyt" – mondta a játékos a Nemzeti Sportnak, mintegy alátámasztva a bátor játékot ígérő 3-4-3-as felállást.

A ZTE–Pápa mérkőzés egyszer eljutott már a 60. percig, a hazaiak nyerésre álltak (2–1), ám a vihar véget vetett a játéknak, ezért van szükség a mostani újrajátszásra. Csank János, a zalaiak vezetőedzője nem küldheti pályára az eltiltott Matej Miljatovicot, az U21-es válogatottal készülő Balázs Zsoltot, és az utolsó pillanatban dől csak el, hogy a húzódással kínlódó Darko Pavicsevics beszállhat-e. Ennek ellenére Csank bizakodó.

„A Kecskemét ellen begyűjtött három pont megdobta a társaság önbizalmát, természetesen ma este is szeretnénk nyerni, hogy tovább zárkózhassunk az élbolyhoz" – idézi a ZTE hivatalos honlapja a szakvezetőt.

Cimkék: ftc , eto

Legfrissebb híreink

23:06 - Nemzetek Ligája: kieshet és második is lehet a magyar válogatott MAGYAR FOCI
22:46 - Simán nyert Rossi nélkül a válogatott, Orbán először köszönt be MAGYAR FOCI
21:33 - Kapás Bogiék előbb álltak meg 400 gyorson - reagált ÚSZÁS
21:17 - Kapás Bogiék azt hitték, előbb van vége a 400 gyorsnak - videó ÚSZÁS
21:13 - Willi Orbán első gólja a magyar válogatottban - videó MAGYAR FOCI
20:41 - Ezért nem játszhat ma a belgák gólvágója NEMZETKÖZI FOCI
20:06 - Könnyfakasztó: a Boca Juniors és a mozgássérültek – videó NEMZETKÖZI FOCI
19:30 - Magyarország-.Észtország: a kezdőcsapatok MAGYAR FOCI
17:46 - Megtörték Hosszú Katinka páratlan sorozatát ÚSZÁS
16:56 - Ennél a csapatnál dolgozik a népszerű szakértő NEMZETKÖZI FOCI
15:52 - Real: Neymar vagy Mbappé érkezik? NEMZETKÖZI FOCI
14:47 - Ennek a csapatnak mondott nemet Wenger NEMZETKÖZI FOCI
13:43 - Magyar futball: meglepő edzőváltásról érkezett hír MAGYAR FOCI
12:37 - Darts: parádés kilencnyilas a fiatal tehetségtől - videó EGYÉB SPORTOK
11:51 - Óriási hiba miatt nem lehet válogatott az Inter sztárja NEMZETKÖZI FOCI
10:58 - Magyarország-Észtország: ezekben a mezekben játszanak este MAGYAR FOCI
10:48 - Ezt a sztárcsapatot veszi át Zidane? NEMZETKÖZI FOCI
09:39 - Kézi: nagyon kemény nyilatkozatot adott a magyar sztárcsapat edzője KÉZILABDA
08:50 - Kézi: bombameglepetés a Magyar Kupában KÉZILABDA
07:00 - Betegség és sérülések miatt alig marad játékosa Marco Rossinak MAGYAR FOCI
04:45 - Csütörtöki sport: hajrá, magyarok! EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények