Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 06. 14. 09:27

A bokszrajongók fontos dátumot írhatnak be a naptárjukba.

Szeptember 15-én rendezik meg az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt ökölvívómeccsét, a Gennagyij Golovkin–Saul Alvarez középsúlyú profi világbajnoki címmérkőzést.
 
A két bokszoló tavalyi találkozójának a visszavágójára Las Vegasban kerül sor. A 2017-es év talán legjobb meccse döntetlennel végződött, így a kazah Golovkin megtartotta a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-övét.
 

A második mérkőzést eredetileg május 5-én vívták volna, ám a mexikói Alvarez doppingügybe keveredett, és felfüggesztették a versenyzési jogát. A közép-amerikai öklözőt – akinek egy vizsgálat során klenbuterolt találtak a mintájában – a nevadai sportbizottság augusztus 17-ig tiltotta el, így nincs akadálya, hogy szeptember 15-én Las Vegasban megküzdjön Golovkinnal.
 

Golovkin májusban – Alvarez helyett – az amerikai Vanes Martirosyannal mérkőzött meg, és kiütéssel győzött. Ugyanakkor június elején az IBF-övét elveszítette, miután nem volt hajlandó a szervezet hivatalos kihívójával, az ukrán Szerhij Gyerevjacsenkóval bokszolni. 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények