Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 09. 17. 09:57

Gennagyij Golovkin megvédte középsúlyú világbajnoki címét mindhárom profi ökölvívó-szervezetnél (WBC, IBF, WBA).

A rendkívül intenzív és látványos, egyes kommentátorok szerint „brutális” tizenkét menetes meccs után az egyik bíró a kazah Golovkint, a másik a mexikói Alvarezt hozta ki győztesnek, a harmadik pedig ugyanannyi pontot adott mindkettőnek, így döntetlen lett a vége. A nagy ütőerővel rendelkező Golovkin végig támadta az ellenfelét, hatalmas ütéseket mért rá, de megrendíteni nem tudta.
 
A kazah ökölvívó tizenkilencedszer védte meg a WBA-beli világbajnoki címét, ötödször az IBF-nél és harmadszor a WBC-nél. A 35 éves Gennagyij Golovkin a döntetlennel tovább javított páratlan mérlegén, immár 37 győzelmet  és egy döntetlent könyvelhet el vereségek nélkül, ráadásul úgy, hogy majd minden meccsét – 33-at – kiütéssel nyerte. Golovkint mindössze egy győzelem választja el az amerikai középsúlyú Bernard Hopkins rekordjától, aki 1995 és 2005 között 20-szor védte meg világbajnoki címét. A 27 éves mexikóinak a mérlege 49 győzelem, egy vereség és két döntetlen
 
A Las Vegas-i gála után Golovkin elismerte, hogy nem vesztette el ugyan a meccset, nála maradtak a három nagy világszervezet bajnoki övei, de mégsem úgy sikerült minden úgy, ahogyan elképzelte, ezért újabb meccset akar Alvarezzel. A mexikói nem zárkózott ettől.
Cimkék: ökölvívás

Legfrissebb híreink


Élő eredmények