Szerkesztő: Balázs László | MTI
2016. 11. 28. 22:20

Az idei válogatott- és klubszintű eredmények nyomán nőtt a magyar kosárlabda presztízse a szövetséget vezető Szalay Ferenc szerint.

 
Az MKOSZ elnöke hétfő este az M1 aktuális csatornán közölte, 48 éve fordult elő utoljára, hogy a férfi és a női válogatott is kijutott az Európa-bajnokságra, emellett a B33 szakágban a női felnőtt együttes Eb-aranyat nyert, a 18 évesek pedig másodikak lettek.
 
"A jövő évi felnőtt Eb-ken a szövetség és a magyar kosárlabda-társadalom elvárása az, hogy a csapataink jussanak tovább a csoportkörből, és eggyel lépjünk feljebb" - fogalmazott.
 
A klubok nemzetközi szereplése kapcsán Szalay Ferenc emlékeztetett arra, hogy a férfiaknál hat éve még csak a Körmend vállalta a megméretést, a Szolnok pedig szabadkártyát kapott.
 
"Jelenleg azonban már hosszú évek óta több csapat van jelen az európai porondon, ráadásul idén a Körmend és az Alba is továbbjutott az Európa Kupa csoportköréből. Bizakodhatunk a lányoknál is, a soproniak már nemcsak epizodisták az Euroligában" - jelentette ki a szövetség első embere, hozzátéve, jelentősen nőtt a nézettség is, sok helyen teli csarnokok figyelik a meccseket.
 
A Tüskecsarnokban rendezett szombati All Star-gáláról Szalay Ferenc elmondta, a 3500 fős arénába 2700 ember látogatott ki, és külön öröm volt az utánpótláskorú játékosok nagy száma, akik edzőikkel tekintették meg a Kelet-Nyugat mérkőzést.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények